• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Akil insanlar hakkında

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.04.2013, 00:00
Düşüncemi açıkça belirteyim, akil insanlar listesinde bulunanların yarısı hakkında olumsuz düşüncelere sahip olmuşumdur. Bunun nedenlerini yakın tarihe dönüp uzun uzun anlatmam lazım, ancak şimdi geçmişle uğraşma zamanı değil, şimdi milletçe yeni bir gelecek kurguluyoruz, vatan coğrafyasında hep birlikte yükseleceğimiz pırıltıyı bir gelecek. Ve bir hususu daha açıkça belirteyim. Bana yeni bir akil insanlar listesi yapma görevi verilseydi, haklarında olumsuz görüşlere sahip olduğum insanlar da dahil, aynı insanları listeme dahil ederdim. Zira meselenin mahiyeti ve gözetilen amaçlar birlikte düşünüldüğü vakit çok dengeli bir liste hazırlığı söz konusu. Dün yanlış laflar eden aydınlarla her zaman doğru yerde duran aydınlar birlikte Türkiye'nin barışa ulaşması için çalışacaklar. Türkiye'nin çok uzun yıllardır başaramadığı bir işi başaracak akil insanlar.
Bu gelişmeyle birlikte Başbakan Erdoğan'ın ne kadar büyük bir siyasetçi olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Diğer yandan, akil insanları kötü çağrışımları olan Heyeti Nasiha'ya benzeten CHP'lilerle içlerinde yakın geçmişte kendi çalışma arkadaşlarının da olduğu topluluğa "karanlık adamlar" diyen MHP'liler bu söylemlerine devam etsinler, zira onlarda sürece böyle katkı sunuyorlar işte.

Muhafazakar gazeteler
İki gündür dünya bir haberle çalkalanıyor: Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun yayınladığı belgelere göre birçok politikacı ve devlet adamının 2 trilyon doların üzerinde gizli hesabı ortaya çıktı. Bunların başında Azerbaycan Devlet Başkanı İlhan Aliyev ve kızlarının şirketleri ve inanılmaz büyüklükteki paraları geliyor. Azerbaycan bu haberlerle çalkalanıyor, Türkiye'nin büyük gazeteleri dokuz sütuna manşet atıyor ama ne hikmetse bizim muhafazakar medyadan "tık" yok. Peki niye? Bana birinin bunu açıklaması lazım, yoksa adına muhafazakar medya denen yapının fena halde kirlenmiş olduğuna kanaat getireceğim.
Soruyu tekrar soruyorum: Bizim muhafazakar medya İlham Aliyev adlı muhafazakar düşmanı adamdan niçin bu kadar çekiniyor?
Niçin onun Azerbaycan halkından çaldığı paraların offshore hesaplarında çıkmasına dair yazacak birkaç kelime bulamıyor sayfalarında?

Türk hiçbir yere gitmez!

Partiler anayasa değişikliği tekliflerini verdiler. Bu arada AK Parti'de çalışmasını Anayasa Komisyonu'na sundu. Bu önerinin içeriği ayrı bir yazı konusu, ancak ben çok tartışılan ve tabii gereksizce tartışılan bir hususa işaret edeceğim: Bu ülkede aylarca AK Parti'nin "Türk" kavramının anayasaya girmesine karşı olduğu, Türklüğü ortadan kaldırmak istediği dedikoduları yapıldı. Hatta bu iddialar iftira boyutlarına taşındı. Kelli felli adamlar televizyonlara çıkıp "Türküz demekten korkuyoruz" tarzında soytarılıklar yaptılar. Ne oldu? İşte AK Parti anayasa teklifini verdi, aslan gibi de ve doğal olarak "Türk milleti" ifadesini kullandı hazırladığı metinde.
AK Parti'nin metni burada, Türklük Anayasa'da...
Peki soytarılık yapanlar nerede?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA