• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Dün 8 Mayıs'tı...

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.05.2013, 00:00
PKK'nın dışarı çıkma sözü verdiği tarih dündü. Aslında 8 Mayıs tarihi PKK'nın kurnazlıklarından biridir. İlk başlarda çekilme talimatına mırın kırın eden PKK, sonra İmralı'daki terörist başından kuvvetli bir fırça yiyince hemen çekilme işlemini başlattı. PKK'nın yaptığı kurnazlık şu: Kendisini Türkiye devleti ve hükümetiyle eşit şartlarda masaya oturan, müzakere yapan ve alınan kararları belirli bir takvim çerçevesinde uygulayan bir legal örgüt gibi göstermekte. Bu tamamen bir örgüt oyunu, oysa hükümet PKK'yı hiçbir şekilde muhatap almıyor. Başbakan'ın söylediği açık seçik ortada, Başbakan Erdoğan "Biz 8 Mayıs filan bilmeyiz, geldikleri gibi gitsinler" diyor.
***
Aslında hükümet böyle diyor ama başka can sıkıcı bir durum daha var: Çözüm süreci sanki PKK ile devlet arasında gerçekleşen bir anlaşmayı ifade ediyor ve PKK sanki Türkiye'de yaşayan tüm Kürtlerin temsilcisi. PKK bu süreci bugün böyle takdim ediyor, iç ve dış kamuoyu PKK sanki tüm Kürtler adına bir müzakere yürütüyor zannediyor ve eminiz ki yarın bu propagandayı çok daha fazla yapacak. Oysa gerçekler hiç de böyle değil. Birincisi PKK devletin gözünde meşru bir örgüt filan değil, hala bir terör örgütü. İkincisi, PKK, Kürtlerin tamamını temsil etmiyor ve edemez. Zira PKK çizgisindeki partilerin seçimlerinde aldıkları oylar ortadadır ve buna göre de bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımızın ancak üçte birinin desteğini almaktadır.
Bu gerçekler ortada iken PKK'nın süreci alabildiğine sömürdüğünü görüyoruz. Belki sürecin tabiatından, belki de oyun bozan durumuna düşmemek için devlet ve hükümet sabrediyor olabilir, ancak Türk halkı bu durumdan son derece rahatsızdır, bunu herkesin bilmesinde fayda var.
***
Diğer yandan, devlet ve hükümet kanadının biliyor olduğunu zannettiğim bir gelişme daha var ki, çok can sıkıcıdır. Son günlerde özellikle Güneydoğu'daki bahar havası ve KCK'lıların beşer onar serbest bırakılmaları PKK'nın şehir kadrolarını epeyce bir şımartmış görünüyor. Dün bazı gazetelerde konuyla ilgili haber ve analizler vardı. Mesela KCK yeniden vergi toplamaya çalışıyormuş o bölgede. Taban geliştirme çalışmaları yapıyormuş. Son günlerde dağdaki bazı PKK'lıların belli gazetecileri yanlarına çağırdıkları ve onlar üzerinden propaganda yapacakları da Ankara'da herkesin dilinde.
Bunlar vahim iddialar.
PKK kendi gibi davranıyor, devlette devlet gibi davransın, milletin beklediği budur!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA