• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Türkiye'nin gerçek gündemleri

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2013, 00:00
Kaç kişinin haberi var bilmiyorum; Eskişehir şu an da Türk dünyasının kültür başkenti. Hem Türk dünyasının hem de UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti. Yani iki başkentliği birden temsil ediyor.
Bir şehir için önemli statüler bunlar.
Benimle ilgisine gelince: Her zaman inandığım ve söylediğim bir husus var; Yeni Asır Gazetesi, Türkiye'nin sadece en eski gazetesi değil, aynı zamanda en elit, en kültürlü okuyucusu olan gazetesidir. Bu gazetede yazmak bana her zaman bir yazar olarak onur ve itibar kazandırmıştır.
Hayatını ve ilişkilerini itibar üzerinden sürdüren ve bu dünyadan da fazlaca bir beklentisi olmayan biri olarak, Yeni Asır yazarı olmanın imtiyazlarını yaşıyorum doğrusu.
Bir süre önce bana Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Kültürel Miras Başkenti Genel Sekreteri görevi teklif edildi.
Görevler ve sorumluluklar beni hep korkutmuştur; zira evlenmek de dahil hayatta herşeyi bu yüzden geç yapmışımdır.
Önce bu tekliften uzak durdum, sonra ise teklif edilen görevin cesameti beni korkuttuğu gibi heveslendirdi de.
Koskoca bir Türk dünyasının kültürel ilişkilerini yöneteceğimiz bir görevdir bu.
***
Tekrar etmekte hiç bir sakınca yok; Yeni Asır yazarı olmanın sağladığı bir statünün sonucu bu. Şimdi Eskişehir'deyim, hem Eskişehir'i hem Türk dünyasını hem de Yeni Asır'ı temsil ediyorum burada.
İnanılmaz sanat etkinlikleri yapıyoruz. Konserler, dans gösterileri, devasa müzik şölenleri, çocuklarla ilgili etkinlikler, engellilerle ilgili çalışmalar, bilimsel sempozyumlar... Bunların hepsi Eskişehirlilerin ilgisine sunuluyor.
Bu etkinliklerin ayrıntılarını ileriki günlerde bu köşeden okuyucularımla paylaşacağım.
***
Elbette yaptığımız görev sadece bir kültür ve sanat organizasyonu değil; aynı zamanda burada diplomatik bir görev yerine getiriyoruz. Zaman zaman bu köşeden önemine vurgu yaptığım kamu diplomasisinin en somut örneğini ve uygulamasını yapıyoruz.
Şimdiye kadar yapılmış en büyük kamu diplomasisi uygulaması Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında gerçekleşiyor.
Nasıl gerçekleştiğini örnekleriyle anlatacağım.
Teşekkürler Yeni Asır, Türkiye'ye ve bana kazandırdıkların için...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA