• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Yine o malum zihniyet

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.09.2013, 00:00
Bu ülkenin başına bela olan bir zihniyet var ki son günlerde yine gazete köşelerinde, siyaset meydanlarında kendini göstermeye devam ediyor.
Mesela ABD Suriye'ye müdahale etme niyetini belli etti değil mi, o malum zihniyet hemen devreye girdi ve bunun ne kadar korkunç sonuçları olacak bir eylem olduğunu yaymaya çalışıyorlar.
Ardından İngiliz meclisinin müdahale fikrine sıcak bakmaması ve ABD Başkanı Obama'nın müdahale fikrini kongreye götürme kararı alması bu malum zihniyetin zafer naraları atmasına neden oldu.
Şurası bir gerçek ki bu malum zihniyet aynı zamanda biraz cahildir; öngörü yoksuludur, jeopolitik duygudan mahrumdur.
Öyle olduğu içindir ki kendi devletlerinin dış politikalarını anlamak yerine o politikaya adeta düşmanlık ediyorlar.
Ve aslında her zaman olduğu gibi hep yanılıyorlar.
***
İşte size son örnek: ABD Başkanı Obama kararı kongreye götüreceğini söyleyince bizim malum zevat neredeyse bayram etti. Onlara göre Suriye'ye müdahale diye bir şey asla olmayacaktı. Biz de dedik ki, "Bu müdahale olacak, hem de çok şiddetli olacak. ABD kongresi müdahaleyi onaylayacak ve birkoalisyon Esat zalimini cezalandıracak."
Böyle düşünmemizin basit bir nedeni var: Birisi ortadoğuda kimyasal silah kullanıyor da ona karşı bir şey yapılmıyorsa bu dünya sisteminin bozulması anlamına gelir. ABD gibi küresel güçler buna kayıtsız kalamazlar, Suriye halkını düşündükleri için değil, kendi çıkarları için bu müdahaleyi yapmak zorundalar.
***
İşte nitekim ABD Kongresi'nden kararın müdahale istikametinde çıkacağı hemen hemen belli olmuş durumda.
Türkiye ve Fransa gibi ülkeler bu karar istikametinde pozisyon aldılar ve bu pozisyonda doğru bir pozisyondur.
Dünkü Sabah Gazetesi Obama'nın kafasının arkasındaki düşünceyi sayfalarına taşıdı. Obama, "Esat esaslı bir tekmeyi hak etti" derken herhalde Suriye'ye havayi fişek atmayı düşünmediğini de söylüyor.
Hem sonra Türkiye'nin içinde yaşayan ve yanılgı alışkanlığı ile malul o malum zümre Türkiye'yi de hafife alıyor.
Oysa kimse Türkiye'yi Suriye konusunda hafife almamalıdır. ABD müdahalesi filan tamam ama Türkiye uygun zaman ve zemini bulduğu an da kimsenin beklemediği hamleleri yapabilir.
Çünkü Türk ordusu aylardır Esat denen zalimi cezalandırmaya dönük hazırlık yapıyor.
***
Savaş elbette kötü bir şeydir, ama zaruriyse barışın şartı haline gelmişse ve insan ölümlerini durduracaksa, haklı bir savaşsa desteklenmelidir.
Sonuç olarak Esat vurulacak, hiç kimse de merak etmesin her şey de gayet güzel olacak, Suriye belki biraz daha acı çekecek ama sonunda Türkiye ile dayanışma içinde olan demokratik bir ülkeye dönüşecek.
Yani bizim malum çevre her zaman olduğu gibi yine yanılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA