• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Pardon! Oyumu geri alabilir miyim! NİL KUYUMCU

Pardon! Oyumu geri alabilir miyim!

nil.kuyumcu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.01.2015, 00:00
Biliyorsunuz, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni yıla saatler kala belediyedeki yaklaşık 30 kişiyi (belediyeden 23 kişi açıklaması yapıldı) işten çıkarttı.
Kendisini tebrik ediyorum, nefis bir yeni yıl hediyesi vermiş!!!
Peki bu hediyenin nedeni neymiş acaba? İşçilerin neden işten çıkartıldığına bakalım...
Konak Belediyesi yetkilileri, bu konuda bir açıklama yaptı.
Yetkili denildiğine bakmayın. O açıklamayı yapan, dolaylı olarak belediye başkanıdır. Çok uzun yıllardır, belediye başkanının izni, onayı olmadan ortaya çıkıp da açıklama yapabilen bir belediye yetkilisi görmedim!
Arada yapma cesaretini gösterenlerin de tiz kellesi uçuruluyor!
Yani bu açıklama ya Sema Pekdaş'a aittir ya da onayından geçmiştir!

HANGİ PERFORMANS!

Bu durumda neymiş Başkan'ın gerekçesi bakalım: Performans değerlendirmesine göre hareket edilmiş. Yeni yılda tüm çalışanlar tek bir şirkete bağlı olacakmış. Bu nedenle bazı personelin sözleşmesi yenilenmemiş. Diğer çalışanlar için de maaş artırımına gidilmiş!
Güzel! Madem çalışanların yaptıkları işe göre değerlendirme yapılıyor, Pekdaş'ın performansını bir inceleyelim.
Evimin sokağından başlayayım...
Seçimden önce, sokağımız her sabah yol süpürme makineleriyle temizlenirdi. Konteynerler dezenfekte edilip yıkanırdı. Parke taşlar hem görsel bir güzellikti hem de rahat yürünürdü.
Gelelim bugüne...
Artık sabahları yolları süpüren yok. Konteynerleri temizleyen yok. O güzelim parkeler eğri büğrü köstebek yuvasına döndü, "bir zahmet" düzeltmeyi düşünen de yok!
Acaba benim sokağıma artık pek uğramayan hizmet, Konak'ın geneli için yapılmış mıdır diye belediyenin internet sitesine girdim.
Performans muhteşem!
Kentsel Projeler başlığı altında 5 proje var. Bunlardan 3'ü tescilli bina restorasyonu, 1'i sokak dış cephe yenilemesi, biri de 2008'den bu yana devam eden Altınpark Arkeolojik Alan çalışması.
Sitede duyurulan ihalelere baktım. Henüz ufukta büyük bir proje gözükmüyor.
Sosyal yardımlar başlığında tek bir iş var. İhtiyaç sahibi vatandaşlara, hayırseverlerin bağışladığı eşyaların dağıtılması. Ama bu da eski dönemlere ait bir sosyal hizmet.
Sağlık alanında mesai saatlerinde hizmet veren bir ambulans ve veterinerlik müdürlüğü var. Ama bunlar da yeni bir çalışma olmadığı gibi şu anda ne kadar sağlıklı yürütülüyor bilmiyorum.
Devam edelim...

BİZİMLE DEĞİLSİN!
Gözümden kaçan bir şey vardır belki diye internetten Pekdaş ile ilgili çıkan haberleri okuyorum. I-ııh. Konak'ta iz bırakacak bir proje kırıntısı yok!
Mesela seçim döneminde söylediği, "Konak'ta suç oranlarının düşürülmesi için kamu kurumları ve STK'larla ortak çalışmalar yapacağım" sözünü icraata çeviren bir çalışma da görünmüyor.
Eeee bu durumda ne yapacağız?
Performansı yetersiz olanlar kapının önüne konuluyorsa!
Pekdaş'a da böyle güzel bir yeni yıl hediyesi vermek mi lazımdı.
Ne yapalım... Verilen oy geri alınamıyorsa ve bir kez daha aynı dayatmayla karşımıza aday olarak getirilirse, hediyesini ilk seçimde veririz!



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA