• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ÖZKAN BİNOL

'Öteki' olmaya ne dersiniz?

ozkan.binol@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2010, 00:00
Bir sabah eski eşinizin yatağında uyansanız ve sonrasında da onun sevgilisi/metresi durumunda kalsanız ne yapardınız? A) "Öteki kadın" olup yola devam ederdim. B) Çok sarhoştum deyip basıp giderdim. C) Hiçbiri. Gösterimde olan "İlişki Durumu:Karmaşık" işte bu soruya cevap arayan bir film.
Orta yaş krizine giren Jake, karısı Jane'i genç bir kadınla aldatmış, boşanmadan sonra tekrar evlenmiştir. 10 yıl sonra Jane, çocuklarının yuvadan ayrılmasıyla ne kadar yalnız olduğunu fark eder. Kızının evlilik hazırlıkları sırasında tekrar karşılaştığı eski kocasıyla aralarında yeniden bir ilişki başlar. Jane'in evini yenileyen mimar Adam'ın da dahil olmasıyla Jane, bir aşk üçgeninin ortasında kalır.

ESAS KIZ JANE
Okumuş yazmış kadınlar da bir gün "öteki kadın" durumuna düşer mi düşer. Yalnızlıktan bunalan, duygusal olarak boşanamamış/ayrılamamış çiftlerin başına her zaman gelebilecek bir durum aslında. Jane gözünü Jake'de açıp 20 yıl boyunca ona aşık kalmış ve adamın yeni hayatına yelken açmasıyla yıkılmadım ayaktayım diyen bir kadın. Bu yetmezmiş gibi kendisini aldatan kocasını kabul etmekle kalmayıp bütün kadınlık kurallarını hiçe sayarak kocasının kendisini aldattığı kadın için üzülebiliyor. Jane aslında ev ve hayat arasında sıkışıp kalmış bir kadın. Eski eşiyle birlikte olması kadın arkadaşları tarafından şaşkınlık ve tezahüratla karşılanıyor. Yıllar sonra Jane eski kocasıyla bile olsa bir erkekle flört ediyor. Kadınların durumu bu kadar acıklı mı? Yoksa bu kadınların intikam şekli mi?

ESAS DELİKANLILAR
Ya hormonlarının kurbanı olan Jake'e ne demeli? Pehlivan kıvamına gelmiş göbeği, sarkan gözkapaklarına rağmen yaşlılığı kabullenmeyen bir egoist. Genç karısından zoru görünce sığınacak liman olan Jane'e koşuyor. O aslında bir iktidarsız muktediris. Mimar Adam'ın durumu ise tamamiyle farklı. Eşi kendisini en yakın arkadaşıyla Venedik gezisinde aldatıyor ve Adam memleketine dönene kadar salya sümük durumunda kalıyor. Delikanlılar görünüş olarak tam birer maço. Ama gelin görün ki durum hiç de göründüğü gibi değil. Birden bire filmde roller değişiyor. Jake ikinci kez hormonlarının kurbanı olup Jane'e kur yapıyor, hatta eski karısı yeni sevgilisi durumlarını yaşıyor. Jane ise zafer kazanmanın sarhoşluğu ile "öteki kadın" olmaya bile razı oluyor. Zavallı Adam Jake gibi bir fizik avantajına sahip olmadığı için ortalığın sakinleşip sıranın kendisine gelmesini bekliyor.
Nancy Meyers aşk meşk, kadın-erkek ilişkileri dendiğinde akla gelebilecek birkaç yönetmenden bir tanesi. Özellikle "Jack Nicholson, Diane Keaton ve Keanu Reeves'i bir araya getirdiği "Something's Gotta Give" filmi unutulmayacak bir film. Meyers'in bu filminde yakaladığı başarıyı "İlişki Durumu:Karmaşık"da tekrarladığını söylemek oldukça zor. Ne konu itibariyle ne de oyuncu seçimiyle... Meryl Streep'in adeta döktürdüğü filmde Alec Baldwin elinden geleni yapıyor "Steve Martin" ise sen bu filmde ne arıyorsun dedirtiyor.
"İlişki Durumu:Karmaşık", romantik komedi gibi başlayıp ara ara romantik drama kaysa da ben, Jane ile Adam'in partideki uçmuş hallerine ve Jake'in soyunup Jane'e sürpriz yapmaya çalıştığı sahnede koptum.
İyi seyirler.

Haftanın Filmi
Tanrının Kitabı

Tanrının Kitabı sinemanın distopya geleneği üzerinde yükselen, gelecekte geçen aksiyon, gerilim türünde bir yapım. Güneş patlaması sonrası kavrulmuş dünyada sağ kalanların yaşam mücadelesinde, Eli adlı bir adam yok olmanın eşiğine gelen insanlığı kurtaracak olan bir kitabı koruma mücadelesi vermeye başlar. Sezonun en iddialı filmlerinden biri olan "Tanrının Kitabı"nda başrolleri Denzel Washington ve Gary Oldman paylaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA