• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Teşekkürler Ege

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.08.2009, 00:00
Ankara'dan İzmir'e 19 yıl sonra döndüğüm gün, yaşam çizgimin ne denli değiştiğinin de farkındaydım elbette.
Meslek yaşamımdaki 15 yılın 14 yılını geçirdiğim Yeni Asır çatısı, çekirdek ailemden sonraki yuvam oldu.
Dün, 115. yılını kutladığımız bu yüce çınarın tepe yönetiminde geçirdiğim 10 ayda, mesleğimde bunca yıl öğrendiklerimin bir nevi sağlaması ve aynı zamanda öğrenmeye devam ettiğim en önemli süreçlerden birisi oldu, olmaya devam ediyor.
10 ay önce, Sayın Ahmet Çalık ve Sayın Serhat Albayrak'ın bana güvenerek verdikleri bu onurlu görev, ömrümün sonuna kadar taşıyacağım en önemli sorumluluk. Yeni Asır'ın 115 yıllık tarihinde en önemli özelliklerinden birisi de; "komplekssiz" olması bence.
Bu ülke için iyi şeyler yapan her kim veya kurum olursa olsun, hiçbir komplekse girmeden desteklemekten çekinmemiş bu gazete. Bu hatırlatmayı niye yaptığıma gelince; bugün Türk basınında medya kuruluşlarının başında yönetici olarak bir kadını tercih eden tek patronaj ve tek gazete Yeni Asır oldu. Cinsiyet ayrımı yapmaksızın "gazetecilik" kriterinden başka bir tercihte bulunmaktan çekinmemeleri de Yeni Asır'ın komplekssiz tavrını bir kez daha ortaya koymaya yetti.
Dün, sabah saatlerinden itibaren başta siz okurlarımız olmak üzere Yeni Asır ailesine yaşattığınız mutluluk ve kıvanç için teşekkür etmeyi borç biliyorum.
"İki ekmek bir Yeni Asır" diyerek her sabah bizlerle buluşan, kahvaltı masalarında ekmeğinin, peynirinin yanında Yeni Asır'ı da eksik etmeyen siz okurlarımızla bugünlere kadar yürüdük, bundan sonra da hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.

166 sayfa, 940 gram
Dün, bayinizde gazetenizi isterken şaşırdığınızı da biliyorum. 115. yıldönümü şerefine sizlere, kütüphanelerinizde saklayabileceğiniz bir ek hazırladık.
Bir değil, 5 ek hazırladık aslında.
Yeni Asır'ın duayeni Şevket Özçelik kaptanlığında, Bölge ve İzmir haber merkezi, yazı işlerindeki tüm arkadaşlarım, Matbaadaki emekçi arkadaşlarım ve titizlikle bu gazetelerin sizlerle buluşmasını sağlayan dağıtım ekibimiz; aylardır harıl harıl çalıştılar.
İzinler kaldırıldı, zaman zaman sinirler gerildi, üretmenin ve ortaya böyle bir eser çıkarmanın, doğum öncesi sancısı hissedildi. Ama, dün itibarıyla 124 sayfalık 5 gazetemiz, 30 sayfalık ana gazetemiz, 8 sayfalık Sarmaşık ekimiz ve 4 sayfalık bulmaca ekimizle toplam 166 sayfa ile buluşmanız, herşeye, tüm yorgunluğumuza değdi.
Kadir Kemaloğlu'nun hassas tartıda yaptırdığı ölçüye göre sizlere dün; tamı tamına 940 gramlık bir gazete hazırlamışız.
Yazı işleri toplantısında yaptığımız "durum tespitinde" sizlerden "önce özür dilemeyi" sonra da "teşekkür etmeyi" kararlaştırdık. Neredeyse bir kiloyu bulan gazetemizle verdiğimiz "ağırlık" özrü, gazetemizle ilgili santralimizi ve bizleri tebrik yağmuruna tutmanız da "teşekkürü" zorunlu kıldı çünkü.

Yeni Asır sizlerindir
Başta; Meclis Başkanı, Başbakan, ana muhalefet Lideri ve diğer parti liderleri, kabinenin tüm bakanları, sivil toplum örgütleri, gazetecilik meslek örgütleri ile Türkiye'nin dört bir yanındaki sevgili meslektaşlarımın tebriklerini de unutamam.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti adına Sevgili Atilla Sertel'in muhteşem çiçeği, bizim meslekteki rekabetin yanında nasıl da destek olduğumuzu da ifade etti. Sayın Çalık'ın 115. yıl özel ekimizde dediği gibi; Yeni Asır, bir şahsın veya bir grubun malı değil, ülkenin en önemli değerlerinden biridir. Ve bu gerçek de; hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir."
Yeni Asır'ı yaratan Bilgin ailesi başta olmak üzere, hangi konum ve sıfatta olursa olsun bugüne kadar emeği geçen herkesin önünde saygıyla eğiliyorum. Yeni Asır, gerçekten de bu ülkenin bir değeri olarak, asıl sahibi olan "sizlerle" varolmaya devam edecek.
Hem samimi hem ilkeli, hem cesur hem atak, Türkiye'nin en yaşlı gazetesi ama yaptığı atılımlarla her daim genç kalmayı başaran Yeni Asır ailesi olarak daha nice 115. yıllarda buluşmak istiyoruz.
Teşekkürler Ege...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA