• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Oybirliği ile en iyiyiz

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2011, 00:00

17 yıldır iz bırakmak öyle herkese nasip olacak bir duygu değil. Salı akşamı İstanbul'da Sabancı Müzesi'nde tarihi bir gece yaşandı. Ben rahatsızlığımdan dolayı bulunamadım ama İstanbul Temsilcimiz Turgay Noyan'ıncoşkulu sesi bana hem hastalığımı unutturdu hem de aynı coşkuyu yaşamama sebep oldu. Reklam Vakfı'nın bu yıl 3. kez düzenlediği "İletişimin Zirvesindekiler Ödül Töreni"nde iletişimde iz bırakan, yazılı ve görsel basın ödüllendirildi. Ve Yeni Asır Gazetesipek çok dişli rakibini geride bırakarak, "Yılın Yerel Gazetesi" ödülünü aldı.

Bu ödül, sıradan bir ödül değil sevgili dostlar. Öncelikle bu ödülü veren Türkiye Reklamcılar Derneği ve Reklamcılar Vakfı çok ciddi bir kuruluş ve 28 kişilik dev jürinin her biri çok incelikle belirlendi. Ve bu 'Seçici Kurul' tek seferde ödül tercihini yapmadı. Tüm yıl hem yayın ve tiraj, hem de reklam ölçümleriyle izlenerek 'Seçici Kurul'a gelinen bir süreç var. Finale 3'er aday kaldı. Yeni Asır ile birlikte finale Türkiye'nin en güçlü yerel gazetelerinden Bursa Olay ve Samsun Haber gazeteleri kaldı. Ve 28 kişilik Seçici Kurul neredeyse oybirliği ile Yeni Asır'ı "Yılın Yerel Gazetesi Ödülü"ne layık gördü.

TARTIŞMASIZ LİDER GAZETE

Peki bu ödülün kıstasları ne idi?

1-Tiraj

2-İnovatif (yenilikçi) yapısı

3-Reklam veren açısından reklamın geri dönüşümünün alınması

4-Yayın ilkeleri

5-Sürdürülebilirlik

İşte bu 5 kategoride açık ara tercih edilen Yeni Asır, 117 yıldır sizlerle yürüdüğü bu yolda daha nice yıllar rakipsiz olacağını ortaya koydu. Aynı gecede Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çalık'a da medya sektörüne yaptığı yatırımlarda özel ödül verilmesi bir başka mutluluğumuz oldu.

Hangi işkolunda olursa olsun kalıcılık ve marka olmak en zor iş. İşte, "İletişimde Mükemmellik" temalı bu özel ödülden sonra gazetemiz Yeni Asır'ın sorumluluğu bir kez daha arttı. Bunu biliyor ve iliklerimize kadar bu sorumluluğu hissediyoruz. Medya gibi her gün yeni bir ürünün çıktığı sektörde, göze göz dişe diş rekabetin geçerli olduğu bir alanda, öncü ve önder olmak ve 117 yıldır bu liderliği kimselere kaptırmamak elbette tek başına bizlerin mutluluğu değil. Sizler de bu mutluluğa sonuna kadar ortaksınız.

Sizlere çok yakında bir başka gurur projemizden söz edeceğim. Ece Ajandaları, Koska Helvaları, Bebek Badem Ezmesi, Rebul Eczanesi gibi tam bir asrı devirmiş, alanında tartışmasız marka ve öncü kurumlarla bir araya gelerek oluşturduğumuz, "100 Yıllık Markalar Birliği"nden söz edeceğim. Marka olmak, yüz yılı devirmek ve hala tartışmasız lider olmak kolay değil sevgili dostlar.

TEŞEKKÜR LİSTEM

Ama önce teşekkür ve minnetle anmam gereken uzun bir liste var. Tek tek tüm isimleri saymam çok zor ama bugün benim oturduğum koltukta benden önce oturan tüm büyüklerime, 117 yıldır hangi kademesinde ve biriminde olursa olsun büyük Yeni Asır Ailesi'ne (ölmüşleri de rahmetle anıyorum), çok değerli Bilgin Ailesi'ne, Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çalık ve Başkan Vekili Sayın Serhat Albayrak'a, Turkuvaz Medya Grubu'nun tüm fertlerine, çalışma arkadaşlarıma, bizlere güvenlerini hiç eksiltmeyen ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan reklamverenlerimize, ajanslarımıza ve elbette siz çok değerli okurlarımıza teker teker gönül dolusu, kucak dolusu teşekkür ederim.

Yeni Asır, İzmir ve Ege'nindir. 117 yıldır süren bu birliktelik yüzlerce yıl daha hep böyle kalacaktır. Bizler de Yeni Asır Ailesi olarak bu güvene hep layık olacağız. Teşekkürler İzmir. Teşekkürler Ege. Teşekkürler Türkiye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA