• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

10 günlük bayram

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.08.2012, 00:00
Ramazan Bayramı'nı, alçak teröristler yüzünden hiçbirimiz bayram gibi geçiremedik. Şehitlerimiz için yandı yüreğimiz. Ama, hep derim; her gecenin bir sabahı mutlaka vardır. Ve, şu yaşadığımız hafta ve önümüzdeki hafta; hem gurur duyduğumuz hem de keyif alacağımız bayram günlerini yaşattı, yaşatacak bize. Türk'ün en büyük bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yılını dün kutladık. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukları olarak, tek bir yürek olarak attık. Ve; Ata Koleji'nin değerli hocaları ve öğrencilerinin muhteşem kolaj çalışmasıyla internetten paylaştığı harika fotoğraflar, bana göre bu bayramın en güzel ifadesiydi.
Ve bugün; bugün de bir başka bayramı yaşacak İzmir. İzmir Enternasyonel Fuarı bu yıl kapılarını 81. kez açıyor. Türkiye'nin en eski, dünyanın da ilk fuarlarından olan fuar bu yıl bambaşka. Bir süredir fuarın artık eski anlamını ve coşkusunu yitirdiği ve bu yüzden tek bir konsept fuarına dönüştürülüp kapsamının küçültülmesi tartışmalarına ben hararetle karşı çıktım, karşı çıkmaya da devam edeceğim. Marka olmak, yıllarla yoğrulmak hiç de kolay değil dostlar. Gazeteniz Yeni Asır da 118. yılını kutladı geçen hafta. Bırakın izmir'e Ege'yi, Türkiye'nin kaç tane 100 yılı devirmiş markası var söyler misiniz bana? Neredeyse Cumhuriyet'le yaşıt bir organizasyon ve dünya markası olarak İzmir Fuarı'nı kaldırmayı nasıl düşünebilirsiniz ki?

Tansaş'a tebrikler

İzmir'den doğdu, İzmir ve Ege'de büyüdü ve Türkiye markası oldu Tansaş. Ve; bu yıl yeni bir stratejiyle (ki; bence çok ama çok doğru bir stratejidir bu) tekrar İzmir ve Ege'ye odaklanma, yeniden bölgede büyüme kararı aldı ve bunun en önemli adımı olarak; 81. İzmir Fuarı'nın ana sponsoru oldu. Kurduğu standlar ve 10 gün boyunca yapacağı organizasyonları anlatan Tansaş Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer ve Tansaş Grup Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Rodoslu, ne kadar gurur duysalar azdır.
Bu arada; tüm izmirli ve Egeliler'e buradan bir çağrı yapmak isterim. İzmir coşacak 10 gün boyunca. Kaçırırsanız çok ama çok üzülürsünüz haberiniz olsun. Çünkü; aynı tarihlerde bir de İzmir Alışveriş Festivali var. Büyükşehir Belediyesi, İTO, Konak Belediyesi, Esnaf Odaları Birliği, Karşıyaka Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği festival, hem göze hem cebe hem kulağa hitap edecek hem de İzmir'in fuarla bütünleşen kitle buluşmasını alışveriş coşkunusuna da çevirecek. Tam bir karnavala dönüşecek bu 10 gün, hem İzmir'in sosyal yaşamı renklenirken hem esnafın da yüzü gülecek. İnanıyorum ki; fuarda da önemli ulusal ve uluslararası ticari bağlantılar yapılacak. Gecenin sonundaki sabah bu olsa gerek. Hep aydınlık ve barış dolu günler görmek dileğiyle...

Karacasu ve Didim
Ve bölgeden son not: Bugünden itibaren Ege'nin kurtuluş günleri başlıyor. Coşkuyla ve gururla kutlayacağımız bugünlere denk gelen iki özel etkinlik var. Biri; Türkiye'nin en eski festivallerinden Karacasu Afrodisyas Şenlikleri (ya da bilinen adıyla Dedebağ Festivali). Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı Aydınlı olsun olmasın herkesi festivale davet ederken, kazanlarda pişen olağanüstü keşkeklerden de yiyebileceğinizi söyleyeyim. Ve; 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Didim'de anlamlı bir buluşma gerçekleşiyor. CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Yunanistan'ın merkez sol partisi PASOK temsilcisiyle Didim'de bu barış gününde barış ve kardeşlik protokolü imzalayacak. Türkiye'de ilk kez yapılacak bu etkinliği de kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Yeni Asır standı sürprizi
Gelelim şimdi bizden haberlere... İzmir'in ve Ege'nin gerçek markası gazeteniz Yeni Asır da, her zaman olduğu gibi İzmir ve Ege ile bütünleşen bu coşkuda yerini elbette alıyor. Her yıl olduğu gibi yine İzmir Fuarı'nın en renkli, en keyifli standı yine Yeni Asır'ın olacak. Her akşam sizlere sürprizlerimiz var. Kültürden sanata, yarışmalardan şarkılara, hediyelerden oyunlara kadar her şeyi bulabileceksiniz. Kardeş kuruluşumuz Radyo Turkuvaz Genel Yayın Müdürü İbrahim Sadri'nin, dj ve sanatçılar Hop Dedik Ayhan, Utku Erdem ve Sedat Yüce ile İzmirlilerle birlikte olacağı standımıza bütün Egelileri bekliyoruz. Yeni Asır olarak pek çok sürpriz hediyemiz var, kaçırırsanız üzülürsünüz. İZFAŞ Genel Müdürü Örs, Başkan Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları da standımızda gerçekleşecek ve Yeni Asır tv'den canlı yayınlanacak söyleşilerle sizlerle olacak. Yeni Asır TV gün boyu canlı yayınlarına devam edecek. Ayrıca; İzmir'in en önemli markalarından Turkuaz City'nin sevilen sanatçısı Haluk Elvan her gece hem sunumları hem şov ve şarkılarıyla herkesi eğlendirecek hem de kazandıracak. Astroloji Kraliçesi Filiz Özkol, yorumlarıyla, sanatçılar İsmail Özkan, İzzet Yıldızhan, Faruk Demir, Yavuz Bingöl, Cenk Bosnalı, Zeliha Sunal harika sesleri ile ve Konak Belediyesi Halk Dansları topluluğu da muhteşem gösterileriyle Yeni Asır standında 10 gün boyunca. Bugün saat 18.00 itibarıyla 10 gün boyunca bizler Fuar'dayız.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Tarım Bakanı Mehdi Eker; bugün Yeni Asır standında sizlerle buluşacak.
Bütün dostlarımızı, bütün İzmirlileri ve Egelileri bekliyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA