• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

EXPO, Amazon ruhlu kadınların

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2012, 00:00
Şafak Pavey, Işınsu Kestelli, Zeliha Toprak, Asuman Tokuş, Serpil Alpman, Meral İnci Zaim, Defne Samyeli ve EXPO Yönlendirme Kurulu görevlisi hepsi birbirinden hevesli ve heyecanlı genç kadın görevliler... EXPO 2020 adaylığımızdaki 3'üncü sunum için bulunduğum Paris'te, İzmir için, Türkiye için birbirleriyle yarışan Amazon ruhlu kadınları canlandırdılar gözümde. İktidar-muhalefet çekişmesinin tatlı atışmalar dışında, yerli-yabancı, dost-düşman el ele görüntülerle sergilendiği anları görmenizi isterdim. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Başkan Kocaoğlu ile EXPO birliğinden söz ediyorum. Bakan Günay'ın, 3 bin yıl onlarca medeniyete ev sahipliği yapan ve yakın zamanda UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer alacak Efes, Bergama ve Birgi'yi barındıran İzmir olarak EXPO'ya ne kadar hazır olduklarına yaptığı vurgu etkileyiciydi.
***
Vali Kıraç'ın konuşmasındaki 169 yıl sonra 3 kıtanın merkezindeki şehir vurgusu da önemliydi. Ve bence en etkileyici mesaj ve görüntü Şafak Pavey'e aitti. Başta söylediğim iktidar-muhalefet çekişmesi yerine, ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı olarak, 'Türkiye Projesi' vurgusuyla Pavey'in yaptığı konuşma hem siyaseten etkileyici hem de engelli bir parlamenter olarak, engelli dostu kent İzmir'in böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasının değerinin altını çizmesi anlamlıydı. Şimdi tekrar başa döneyim ve Amazon ruhlu EXPO kadınlarının bir kez daha sahada nasıl çalıştıklarını gördükçe, yapılan tüm olumsuz eleştirilere en güzel yanıtın yine bu savaşçı kadınlar tarafından verildiğine ve verilmeye devam edeceğine herkesle bahse gireceğimi buradan ilan ederim. Bu arada işadamlarımız alınmasın, Ekrem Demirtaş, Geza Dologh, Bülent Akgerman, Mustafa Özkara, Mehmet Timuroğlu, Eli Alharal bunlardan birkaçı.. Burada özel bir parantezi Muzaffer Tunçağ'a açmak ve hem ikili ilişkilerdeki konuya hakimiyeti hem de sempatisiyle, BIE delegeleriyle tek tek ilgilenmesini kayıtlara geçirmek isterim..
***
Eksikler olabilir, aksaklıklar olabilir. Ben EXPO sürecinin en başından bu yana hiçbir çıkar ve çekişmenin sahnelenmemesi gereken bir alan olduğunu düşünüyor, savunuyorum. Ben, dünden daha fazla ümitliyim. Herkesi de bu ümide ortak ve destek olmaya davet ediyorum..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA