• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

BILD GAZETESİNE KARŞI MEKTUP

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2014, 00:00
Almanya'da yayımlanan Bild gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Köln'e gittiği gün Almanca ve Türkçe bir mektup yayımladı. Mektup değil; apaçık "küstahlık." Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk kökenli vatandaşa yapacağı konuşma için bir de öngörülerde bulunmuş bu gazete; Diliniz, kültürünüz, bayrağınızla gurur duyun diyebilirsiniz diyerek kinaye yapmış.
"Bizde kadınlar sokakta üstsüz de yürüyebilir" diyerek de; ülkelerindeki sözde "özgürlük" sınırını da çizmiş. Beylerin özgürlük sınırı, sokakta çıplak dolaşmakla ifade ediliyor demek ki. Sözde gazete Bild buyurmuş bir de; "Size hoş geldin demiyoruz" demiş. Küstahlığın dibine vuran bu gazete ve zihniyete karşı biz de "Hoş gittiniz" deriz..
Fazla yorum yapmadan sözü asıl sahibine vermenin tam zamanı. Almanya'da 21 yıl yaşayan bir yakınım dayanamamış tam da 5 Türk'ün yakılarak katledildiği Solingen faciasının yıldönümüne denk gelen bu günde facebook duvarından Almanya'ya seslenmiş:

ALMANYA ÖNCE IRKÇILIĞI TARTIŞSIN
"20.05.2014 Solingen faciasının üzerinden tam 21 yıl geçmiş. 4 aşırı sağcı Almanın, Genç ailesinin oturduğu evi kundaklaması sonucu ailenin 5 bireyi yanarak can verdi. O zamanlar internet yoktu. Biz de sadece Alman basınından ve televizyonlarından kahrolarak izledik bu haberleri. Ama Alman basını sadece bardağın tek tarafından yaptığı (Almanya ve Alman gençler tarafı tabii ki) yayınlarla üzüntümüzü arttırmıştı. 03.02.2008'de Ludwigshafen'de çıkarılan yangında ise tam 9 Türk yine yanarak can verdi.
Şimdi soruyorum Almanya'da yaşayan Türkler'in yüzde 69'unun neden Tayyip Erdoğan'a oy verdiğinin Almanya tarafından araştırılması gerektiğini tartışanlar; Neden Almanya'daki aşırı sağcı ve ırkçılığın araştırılması gerektiğini bunca yıldır tartışmadınız ve tartışmıyorsunuz?"

ZEYBEKCİ'NİN KIYMETİNİ BİLİN

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu dönem tüm kabinede Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Ege'yi temsil eden iki bakandan biri. Ticaret Odası ve Belediye Başkanlığı dönemlerinden itibaren inandığını korkmadan söyleyen ve her söylediğinin altını dolduran bir kişi olarak şimdi de siyasette aynı üslubunu sürdürüyor. Perşembe günkü kısa İzmir seyahatinde, şimdilik danışmanı olan ama önümüzdeki günlerde çok daha iyi görevlerde göreceğimiz Adnan Yıldırım ile birlikte ziyaretimize geldi. Bu arada unutmadan söyleyeyim; bana göre İzmirlinin kıymetini tam bilemediği Adnan Yıldırım, Zeybekci Bakan ile olağanüstü bir takım oluşturmuş bilginize.
Bakan beyle, İzmirli girişimcinin ve işadamının en büyük şikayeti olan; Teşvik bölgesi sıkıntısını konuştuk. Bakan hemen düzeltti: "İzmirli istedikten sonra her tür teşvikten faydalanır. Stratejik teşvik konularını belirledik. Jeotermal bunlardan biri. Jeotermal yatırımı yapsın İzmirli, 5. Bölge teşviğinden yararlansın. 1 milyar doları geçen tüm yatırımlar da 5. Teşvikten yararlandırılıyor. İlan edilmeden de bu teşviklerden yararlanmanın bir dolu yolu var. Bilmiyorlarsa gelsinler ben bizzat yönlendireyim onları."
İzmirli yatırımcının öncüsü Ekrem Demirtaş başta olmak üzere, Ender Yorgancılar ve diğer tüm işadamlarına sesleniyorum; Zeybekci'nin kıymetini bilin ve hemen bir zirve düzenleyin. Oda Başkanlığı döneminden bu yana çok iyi tanıdığınız Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den "açık çek" olarak yorumladığım bu sözleri ben çok önemsedim.
Yeni Asır olarak biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Hadi...

120. YIL SÜRPRİZLERİ

Bu yıl 120. Yaşımızı kutlamaya hazırlanıyoruz Yeni Asır olarak. Size bununla ilgili çok sürprizimiz olacak. Peyderpey paylaşıyor olacağız. Sürprizlerimizden biri önümüzdeki hafta sizlerle buluşacak. Pazartesi gününden itibaren haftada 3 gün kentin, ekonominin ve siyasetin gündemini satırlarında bulacağınız Yunus Karakaya artık Yeni Asır okurlarıyla buluşacak.
Bizi takip etmeye devam edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI