• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUAT

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2015, 00:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 'Kırmızı Çizgimizdir' dedi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tutumunu ilan etti. Dün sabaha karşı Başbakan Davutoğlu, Genel Kurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı ile birlikte bizzat yönettiği operasyonla, Suriye sınırları içindeki Türk Toprağı Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan askerlerimiz ve kutsal emanetlerimiz, Türk Bayrağı'mızın da göndere çekildiği güvenli bir bölgeye nakledildi. Bu süreçte bir askerimiz şehit oldu ama operasyon veya çatışmayla hiçbir ilgisi yok. Foto film merkezinde görevli askerimiz, arazi üzerinde engebe sebebiyle tankın kapısının kapanmasıyla maalesef şehit oldu. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesi ve 77 milyon Türk milletine başsağlığı diliyorum.
Pazar sabahına bu operasyon haberiyle uyandı Türkiye. Bizler uykumuzdayken, Devlet görevini yaptı diye gün boyu sosyal medyada kıyametler koparıldı. Peki kim bunlar?
Dün, Musul Konsolosluğumuzdaki konsolosumuz ve çalışanlarımız rehin alındığında, neden Konsolosluğu tahliye etmediniz diye ortalığı ayağa kaldıranlar. Bakıyorsunuz; bugün de "Bir türbe için mi savaşacağız?" diyenlerle aynı kişiler. Maşallah hepsi aslan kesildi. Eğer türbedeki 38 evladımızın başına bir iş gelseydi bu defa da; "Askerini koruyamadı Türkiye Cumhuriyeti Devleti" naraları atacaklardı.

AKLINIZI BAŞINIZA ALIN
Allah aşkına, bu tür milli konularda bari aklınızı başınıza alın, biraz mantıklı olun. Bir süre öncesine kadar biri subay 10'u asker, 11 kişilik Saygı Kıtası tarafından korunan Türbe, tehditlerin artması dolayısıyla 38 asker tarafından korunmaya başlanmıştı. Ve son dönemde gelen istihbarat raporları, Türk karakolunun IŞİD milisleri tarafından basılarak askerlerimizin öldürülmesine yönelik hazırlıkların olduğu yönünde bilgiler içeriyordu. Türkiye, böyle bir eylem karşısında elbette sessiz ve tepkisiz kalmayacak, Suriye ile savaşa gidecek kadar sonuçlar doğacaktı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm bu oyunları bozdu ve tehdit ve tehlike altındaki askerlerimizi ve emanetlerimizi, güvenli bir bölgeye taşıdı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak varlığımıza devam edeceğiz mesajını verdik..
Toprağımızı terk etmek yok, bayrağımızı indirmek yok. Suriye'de yine Türk toprakları üzerinde hem emanetlerimiz hem karakolumuz hem askerlerimiz var. Tehdit geçtiğinde yine eski yerimize döneceğiz. Kaldı ki; bundan önce de 2 defa yeri değiştirilmişti zaten. Kimse; Türk Silahlı Kuvvetleri ile, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile gücü ve etkinliğine yönelik saldırıda bulunma cüretinde bulunmasın. Dışarıdaki düşmanlara alışkınız da; Allah'ınız aşkına artık kendi ceddimize, kendi devletimize ve bayrağımıza içeriden bu kadar da haksız ve hadsiz saldırı olmasın. Unutmayın ve her fırsatta hatırlayın; Söz konusu vatan ise, gerisi teferruat..
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA