• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Türk erkekleri tecavüzcü mü?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.10.2009, 00:00
Hatırlar mısınız bilmem, bir zamanlar deniz ve güneş mevsiminin açılmasıyla birlikte Alman Helga'ların, İngiliz Mari'lerin, İsveçli Ella'ların erkeklerimiz için Türkiye'ye geldiği haberlerini okurduk gazetelerde.
Çoğu sarışın olan bu kadınlar esmer ve kara yağız Türk erkeklerini çok yakışıklı bulur, görür görmez kendilerinden falan geçerlerdi. Çünkü bizim erkeklerimiz hem çok yakışıklıydı hem de seks açısından çok güçlüydü. Kadına ilgi göstermesini bilir, kıskanır ve sahiplenirdi. Bu yüzden de kadınlar kapılarından ayrılmaz ve bu ülkeye gelin gelmek için can atarlardı.
İşte erkek egemen basınımız yıllarca bizleri bu masalla kandırdı. Kandırdı diyorum çünkü yok böyle bir şey! Evet, beğeniliyorlar elbette, aşık da olunuyorlar ama kimse onlar için ölüp bitmiyor. Hatta bir anket yaparsak olumsuz özelliklerinin olumlulardan daha fazla olduğu ortaya çıkar.
Özellikle İngilizler Türk erkekleri için de hiç de hoş şeyler düşünmüyorlar. Türkiye ve erkek denilince akıllarına "Tecavüz" geliyor.

BİR MİLYON TİRAJ
Geçtiğimiz ay bizim basınımızda da yankı buldu Marmarisli aşçı nedeniyle İngiliz kadın dergisi Take e Break'in Başbakan Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdığı mektup.
Gündem çok yoğun olunca, bu mevzuu da unutulup gitti. Belki de görmezden gelmek istedik sevimsiz haberi. Ne de olsa ülkemizi ve erkeklerimizi karalayan bir haberdi.
İyi de bu haber bir milyonluk tirajı olan bir dergide yer aldı. Bir milyon! Bir milyon tirajlı bir kadın dergisini düşünebiliyor musunuz? Bir milyon kadın dergi okuyor. Böyle bir şey bir gün bize nasip olabilir mi dersiniz?
Dergide yer alan habere gelirsek; üçü İngiliz dört kadına tecavüz ettiği söylenen Marmarisli bir aşçı nedeniyle Başbakan'a yazılan mektupta, 4 maddeden oluşan bir önlem paketi sıralanıyor ve eğer bu önlemler alınmazsa Türkiye'yi boykot edecekleri ve tüm okuyuculara "Türkiye yerine kadın haklarına saygılı ülkelere gidin" çağrısı yapacaklarını söyleniyor.

NELER OLUYOR?
Maddeler de şunlar:
1- Kadınlar erkekler eşit muamele görmeli. Erkeklerin seks objesi olmamalı.
2- Tecavüz ve cinsel saldırı şikayetlerine duyarlılık gösterilmeli.
3- Kadınların mülkiyeti hırsızlardan, dolandırıcılardan ve özellikle Türk sevgililerden korunmalı.
4- Polis ve resmi makamlar İngiliz kadınlardan gelen şikayetleri anlayışla dinlemeli.
Demek istiyorlar ki, Türkiye'de kadın-erkek eşitliği yok! Bunu biz de biliyoruz ama başkalarının söylemesi canımızı daha çok acıtıyor. Niye yabancılardan böyle bir eleştiri alalım. Bu biz Türk kadınları kadar, Türk erkeklerini rahatsız etmiyor mu acaba? Tecavüzcü olarak algılanmaları hoşlarına mı gidiyor? Ki bu da doğru. Son zamanlarda o kadar çok sık tecavüz haberleri yer almaya başladıki basında. Evden kaçan kızlara tecavüz etmek moda oldu gibi bir şey. Bir kız bulundu mu evden kaçan, hemen bir eve kapatılıp toplu tecavüz uygulanıyor. Ne oluyor erkeklerimize? İyi erkekler ne diyor bu konuda?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA