• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kimse dürüst değil

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2009, 00:00
Nişantaşı'nda arabasının içinde öldürülmüş olarak bulunan kadın olayı hala tartışılıyor hem medyada, hem özel sohbetlerde. Kadınlar niye katillere aşık olur veya neden tehlikeli erkeklerle ilişkiye girer boyutu üzerinde duruluyor daha çok. İstese pek çok erkekle birlikte olacak genç ve güzel bir kadının, işi gücü olmayan bir serseriyle birlikteliğine takılıyor insanlar.
Kadınların kendilerini sevecek erkeklerden ziyade, üzecek erkekleri tercih ettikleri doğru. Ama bu son olaydan yola çıkarak şu konuların da üzerine gitmemiz gerekir. Bu arada olayın detaylarının medyaya yansımasının da beni rahatsız ettiğini söylemem lazım. Katil olan bir erkeğin kendini savunma adına yaptığı açıklamalar var elimizde. Kadın öldüğü için de kendini savunma hakkı yok. Geride kalan aile üyeleri ve çocuklar var. Bir kadının onurunu çiğnemek bu kadar kolay olmamalı, diye düşünüyorum. Diğer konulara geçersek;

KADINLAR YALNIZ

1 - Orta yaşın üzerinde bekar kadınların kendilerine uygun erkek bulmaları giderek zorlaşıyor günümüzde. Etrafımız eşleri ölmüş veya onlardan boşanmış kadınlarla dolu. Çoğu yalnız. Erkekler için yeni bir ilişki yaşamak çok zor değil, en azından tek gecelik ilişkiler yaşayabiliyorlar. Tercihlerini de genellikle genç kadınlar arasından yapıyorlar. Dolayısıyla 40 yaş ve üzerindeki kadınlar için yaşı, bakıma ihtiyacı olan erkeklerden fazla seçenek kalmıyor etrafta.
2 - Erkeklerin cinsellik olmadan yaşayamayacaklarını düşünen toplum, kadınlar için aynı düşünceye sahip değil. Paraya ihtiyacı da yoksa çocuklarıyla yaşamını sürdürmesini bekliyor muhafazakar anlayış.
E hayat da sadece çocuklarla geçmiyor tabii ki. Kadının da sevmeye, sevilmeye, heyecan yaşamaya, cinsel tatmine ihtiyacı var. Kimi bu ihtiyacı çocuklarına fazlasıyla düşerek, hatta onlarla sağlıksız ilişkiler kurarak gideriyor. Sinirli, agresif, sevimsiz bir kadına dönüşüyor. Kimileri hastalıkla boğuşuyor her daim ve hastalıklı, bunalımlı bir kadın oluyor.

TEHLİKELİ ERKEKLER
Kimileri de etraflarından gizli, heyecan dozu yüksek ilişkilere giriyorlar bulabildikleri erkeklerle. Ki bu erkekler tehlikeli erkekler oluyor genellikle. Yani kendilerinden genç ve onları sömürmek, paralarından, konumlarından yararlanmak için onlara yanaşan erkekler. Sonuç hayal kırıklığı ve hüsran. Adamlar paralarını yiyip kaçıyorlar, döven, söven ve öldüren de çıkıyor arada.
Genç bir kadının hikayesini anlattı bir arkadaşım geçen gün. Otuzdört yaşında genç kadın, bir süre önce 6 yıllık evliliğini bitiriyor. Boşanması gereken oyken, boşanmak isteyen kocası olmuş ve genç kadının son çabaları da evliliği kurtarmaya yetmemiş. Ana neden, evlilikte cinselliğin olmaması. Başlarda varken ve de iyiyken zaman geçtikçe azalmış ve giderek yok olmuş. İstemeyen de erkek. İş yorgunluğudur demiş, strestendir demiş, seksi iç çamaşırları giymiş, özel geceler düzenlemiş ama nafile.

DÜRÜST OLMAK

Adamın aklı boşandıktan sonra gelmiş, o da ayrı konu. Habire arıyormuş kadını, görüşelim diye. Genç kadın da kendine yeni bir sevgili bulmuş cinsellik boyutu yoğun olan. Hayatından da memnun. Ne var ki bir-iki kişi hariç en yakınları haberdar değil neler yaşadığından birlikte kaldığı akrabası hariç. O anlıyor genç kadını, anlayış gösteriyor ama başına bir şey gelirse arada kalan olmaktan korkuyor. "Anne-babası bilse mahvoluruz!" diyor. "Ne olur?" diye soruyorum. Ne yapacaklar ki? Hem tahmin etmiyorlar mıdır Allahaşkına? Otuzdört yaşında genç bir kadın. Bir sevgilisi olmayacak mı, cinselliğini yaşamayacak mı? Biliyorlar da bilmiyormuş gibi davranıyorlar. Tahmin etseler de etmemeye çalışıyorlar. Kendilerini kandırıyorlar aslında.
Birbirimize karşı dürüst olsak, yalan-dolanları aradan çıkarsak daha mutlu olmaz mıyız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA