• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Birazcık tepki de erkeklerden gelsin!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.04.2010, 00:00
Koskoca adamların, savunmasız ve kendini korumaktan aciz küçücük kızlarla cinsel ilişkiye girmesini, bunu toplu bir eyleme dönüştürmelerini, bundan keyif alarak eğlenmelerini ve bunu sürekli hale getirmelerini anlayabilmem mümkün değil. Bu iğrençliği, bu ilkesizliği, bu seviyesizliği, bu zavallılığı kimsenin kabullenmesi mümkün değil elbette. Bunun için ille de kadın ya da feminist olmak gerekmiyor. Erkeklerin de onayladığını sanmıyorum. En azından bütün erkeklerin. Ama işte bu olaylar ülkemizde yaşanıyor, hem de her ilimizde.
İlköğretim okulundaki 4 küçük kıza müdüründen işadamına onlarca erkeğin tecavüz etmesi Siirt'te yaşandı diye bu olaylar sadece Siirt'te görülmüyor.

NİYE SESSİZLER?
Doğu'da, İç Anadolu'da, Karadeniz'de, Ege'de, Akdeniz'de, hemen her yerde rastlıyoruz bu tür vakalara. Sanki Türk erkekleri aç kurtlar gibi, evden kaçan kızları bekliyorlar sokaklarda sotaya yatıp. Karşılarına kafası karışık, evdeki baskıdan, koca dayağından, anne zulmünden, mutsuzluktan bunalmış bir kız çıktığında da ona tecavüz etmekten başka bir şey düşünmüyorlar.
Bütün erkekleri aynı kategoriye koymadığımın altını bir kez daha çizeyim ama bu iğrenç ve ahlaksız erkeklerin sayısı da yabana atılır gibi de değil. Üstelik aralarında okumuşlar da var, mevki sahipleri, öğretmen, müdür, işadamı olanlar da. Ve bunların hemen hepsi evli, çocuk sahibi. Aynı yaşta kızları, hatta torunları var. Sorsanız hepsinde Allah korkusu var üstelik. Başka zaman bir yerde oturup konuşsanız ahlak ve din konusunda size ders vermeye kalkışırlar. Ama ellerine fırsat geçtiği zaman da küçücük, zavallı, savunmasız bir kıza tecavüz etmekten kaçınmazlar. Bu nasıl iştir, biri bana izah edebilir mi?
Bu durumlara kadınların, feministlerin değil de, erkeklerin karşı çıkması gerekmez mi? Niye feministlerin sorunu oluyor bu konular? Bizden başka kimse küçücük kızların erkeklerin elinde seks oyuncağı olmasına niye karşı çıkmıyor? Niye sessiz kalınıyor? Onlar da sıranın kendilerine gelmesini mi bekliyorlar? Fırsat çıktığında onlarda mı sıraya girecek?

UÇAN GENELEV
Hep diyorum ya, kadına bakış açımız değişmeli. Kadını cinsel obje olarak görüyoruz çünkü. Kadın deyince erkeklerin aklına sadece bir şey geliyor. Reklamlar, filmler, televizyon programları, gazeteler, dergiler de bu bakışı körüklüyor. Alın size Digitürk kanallarında, yanılmıyorsam sinemalarda ve web sitesinde gösterilen bir reklam filmi. Axe deodorantı alanlara uçuş milleri verilecekmiş. Bunun için "medya izleme" grubundan birinin dediği gibi bir "uçan genelev" yapılmış. Ve hosteslerin tek bir görevi var; erkek yolculara hizmet etmek. "Uçuşunuzun, kadınlar için çekilmiş sıkıcı romantik komediler ve fırfırlı uyku gözlükleri ile zehir olmasına yeter demenin vakti gelmedi mi?" deniliyor bir de! Erkeklerin seçeceği "uçuş meleği" yol boyunca onlara "istedikleri hizmetleri" sunacakmış. Ama en önemlisi, meleklerinin dekolte ve etek boyunu belirleme hakkına da sahipmiş erkekler.

FEMİNİST TEPKİSİ
Başkaları değil ama yine feminist kadınlar ayaklanıyor. Birbirlerine mailler atarak bu iğrençliğe sessiz kalmamak için ne yapılması gerektiğini tartışıyorlar. Biri diyor ki;
- Hostesler ayaklanmalı, yakalarını bırakmayan bu cinsel obje algısını körüklediği için.
- Kadınlar ayaklanmalı sitenin tamamında yer alan ifadeler ve görüntüler için.
- Erkekler ayaklanmalı, reklamda tüm yolcuların erkek olduğu gözönünde bulundurulursa, hosteslere-kadınlara "konfor" sağlayıcı vs. gözüyle baktıkları -ima değil- apaçık belirtildiği için.
- Çocuklar ayaklanmalı normalleştirilmeye çalışılan bu anormalliklere maruz bırakıldıkları için.
Siz ne tepki göstermeyi düşünüyorsunuz?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA