• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Keyif değil çile çekiliyor!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.05.2010, 00:00
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre hayat artık 40'ından sonra değil, 50'sinden sonra başlıyor. Gençlikteki kariyer ve eş bulma stresinin 50'li yaşlarda bittiğini söyleyen uzmanlar, çocuklar da büyüdüğü için problemlerin azaldığını öne sürüyor. Bu tür stres kaynaklarından kurtulan 50'lilikler hayattan, gençlerden daha fazla zevk alıyormuş.
ABD'de öyle olabilir ama bizde böyle mi dersiniz? Kendimden biliyorum, stresim daha fazla. Çünkü gelecek adına endişeleriyle doluyum. Kendim için. Evet, kariyer stresim yok. Kendimi kendime kanıtladım. Koyduğum hedeflere ulaştım. Pek çok başarıya imza attım. Aldığım görevleri en iyi şekilde yerine getirdim. Yönettiğim gazete ve dergiler tiraj rekorları kırdı, basın tarihinde yerini aldı. Yetiştirdiğim arkadaşlar en iyi yerlerde. Yerimizi gençlere bıraktık. Ama çalışmaya, yazmaya devam ediyorum. Yazmaya da devam edeceğim.

STRES YOK!
Eş stresim de yok. 28 yıldır evliyim neredeyse. Kavgasız, gürültüsüz, mutlu bir beraberliğimiz var. Birbirimizi seviyor ve güveniyoruz. Çocuğumuz yok ki, onların okulu, sorunları, aşkları, gelecekleri ile ilgilenelim. İki tüylü kızımız vardı, onları da kaybettik. Bir başımıza kaldık. Dostlarımız, yakınlarımızla avunuyor, onlarla birlikte oluyoruz.
Bizim de isteğimiz hayatın tadını çıkarmak. Daha az çalışıp, daha çok gezmek, eğlenmek, hobilerimizi yapmak. Ben roman yazayım, kocam fotoğraf çeksin istiyoruz. Dünyayı dolaşmak istiyoruz. Gitmediğimiz yerleri gezelim istiyoruz. İstiyoruz da yapamıyoruz. Gezemesek de, bugüne kadar yaşadığımız standartın altına düşmemek istiyoruz haklı olarak. Bunun için çabalıyoruz ve inanmayacaksınız ama eskisinden daha çok çalışıyoruz.

EMEKLİNİN DURUMU
Eskiden sağlık sorunlarını düşünmezdim. Özel sağlık sigortamız vardı çünkü. Rahatlık ödeyebiliyorduk primleri. Şimdi sadece sosyal güvenlik sigortamız var. O nedenle herkes gibi ben de korkuyorum hasta olmaya.
Türkiye'de emeklinin durumu belli çünkü. Aldıkları maaş, temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. Evet, genelde herkesin evi var ama telefon, elektrik, su, yakıt parası, aidat giderleri var. Yiyecek ve giyecek masrafları var. Hayat zor yani. İkinci bir gelir olmadan yaşamak zor. O yüzden bizim ülkemizdeki 50'lilikler hayatın keyfini çıkarmak yerine çilesini çekiyorlar.

Değişim umudu
Tam da bu nedenle Gandi lakaplı Kemal Kılıçdaroğlu bir umut olarak görülüyor. Herkes bir değişimden söz ediyor. CHP'de başlayan, oradan da her yere dalga dalga yayılan bir değişimden. Gelecek umudundan. CHP'deki hareketin bir Anadolu ihtilali olduğu söyleniyor. İnsanlar dinlenme korkusu olmadan konuşmak, kameraya yakalanmak korkusu olmadan hayatlarını yaşamak istiyor. İnsanca yaşamak, çalışmasının karşılığını almak, temel ihtiyaçlarını karşılayacak parayı kazanmak vs. Hayatın keyfini çıkarmayı istemek aşırı bir istek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA