• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Aşk-ı Memnu'nun öğrettikleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2010, 00:00
Geçtiğimiz hafta Aşk-ı Memnu haftasıydı biliyorsunuz. Bihter'in intihar ettiği sahne hatırı sayılır bir izlenme rekoru kırdı.
Gazetelerde yer alan haberlere göre herkes ağladı Bihter'e, ardından üzüldü falan.
Evet, bu bir dizi. Bir film. Bir yazarın yarattığı kahramanlar ve onların yaşamasına izin verdiği bir hikaye.
Ama herkesi derinden etkiledi. Niye? Güzel kadınlar, şık giysiler, lüks bir yaşamı gözler önüne serdiği için mi? Yoksa içinde yasak aşk olduğu için mi? Malum dizide herkes birbirine aşık. Matmazel Adnan'a, Adnan Bihter'e, Bihter Behlül'e, hizmetçi kız Beşir'e, Beşir Nihal'e, Nihal Behlül'e, Behlül Bihter'e.
Ama karşılık bulan aşk sadece bir tane. O da Behlül ile Bihter'in aşkı. O da yasak bir aşk.
Çünkü Bihter evli. Kendinden yaşça büyük bir erkekle. Sırf annesine olan nefret veya kızgınlığından dolayı onun evlenmek istediği elinden almak için evlendi. Ve sonra kocasının yeğenine aşık oldu. Yeğen de ona ilgisiz kalmayınca aralarında tutkulu bir aşk başladı. Yasak olduğu için de büyüdükçe büyüdü.

GENÇ KADINLA EVLENMEK

Normal hayatta asla onaylamadığımız, onaylamayacağımız bir aşkın her geçen gün nasıl büyüdüğünü ve yaşandığını büyük bir merak ve heyecanla izledik. Bir yandan aldatılan kocaya üzülürken, yasak aşk yaşayanların yanında olduk.
Büyük çelişki değil mi? Adamı, yani Selçuk Yöntem'in ete kemiğe büründürdüğü Adnan Bey'i sevdik, çünkü hem yakışıklı, hem iyi huylu, yol yordam bilen, çocuklarına ve eşine bağlı, etrafındakileri önemseyen, sevgi dolu bir adam. Üstelik para ve güç sahibi.
Tek yanlışı var, genç ve güzel bir kadınla evlenmesi. Normal hayatta da bunu yapan erkek çok var. Yaşını başını almış erkekler, yaşıtları veya kendilerinden birkaç yaş küçük kadınlar yerine kızları yerinde genç kadınlarla birlikte olmayı tercih ediyorlar.
Evet, belki böylece gençleşiyor ya da öyle zannederek kendilerini avutuyorlar ama yaşadıkları heyecan hayatlarına mal olabiliyor ya da aldatılan koca durumuna düşmelerine de neden oluyor.

YAŞI YAŞINA UYGUN
Diziden sonra konuştuğum pek çok kişi Adnan Bey için, "O da genç kadınla evlenmeseydi!" deyiverdi. Genç kadınlarla birlikte olmaya heveslenen erkekler bile. Bu dizinin bize öğrettiği en önemli şey belki de bu oldu; gözü genç kadınlarda olan erkeklerin etraflarına bakınıp, kendilerine uygun kadınlarda karar kılmaları gerektiği.
Sonunda Matmazel'i seçmedi Adnan Bey? Çocuklarını en iyi tanıyan, anlayan, onları büyüten, ne istediğini bilen kadın oydu çünkü. Onlara annelik yapacak bir kadın. Adamı da seviyor, onu da mutlu etmek ve huzurlu bir yaşam sürdürmesini sağlayacak birisi. Baştan beri onun eşi olmaya hazırdı. Ama Adnan Bey, onun yerine genç kadını seçip, heyecan dolu bir yaşamı tercih etti ve hem parasından hem itibarından oldu.
Bu konu, pek çok filmin ve dizinin de konusu zaten. Seks and the Ctiy dizisinin son bölümlerinde de 50'lili yaşların sonlarına gelmiş Vogue dergisi editörü, 35'ini aşmış Carrie'nin 50'lik Rus sevgilisiyle tanışınca, Carrie'ye patlar ve "Sevgilin benim sevgilim olmalıydı. Her şeyiyle bana uygun. Seninle olması büyük haksızlık" der.
Olgun kadınların da aşk yaşamaya ihtiyacı var yani. Üstelik onlar genç erkek peşinde değiller, yaşı yaşlarına uygun erkekleri arıyorlar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA