• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kadın nasıl giyinmeli?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2010, 00:00
Erkeklerin nasıl giyineceği konusunda kimse ahkam kesmez ama söz konusu kadınlar olunca herkes bir şeyler söyler.
Kimileri, kadınların mini etek ve şort giymesine katlanamaz. Güzel vücuda sahip olanlar için ayrımcılık yaparak, "Şişman ve çirkin olanlar giymesin!" diyenler de çıkabilir. Nedeni, göz estetiğine bağlanır. Ortalık yamuk yumuk erkeklerle dolu olmasına rağmen göze batan kadınlardır çünkü!
"Plajda giyilsin ama şehrin içinde giyilmesin" diyen kadınlar da vardır. Onlar, erkeklerin ağızları sulandığı için güya erkeklere kızmaktadırlar ama nedense onları uyarmak yerine, buna neden olmamaları için kadınları uyarmayı tercih ederler.
Miniye tahammülü olmayanların uygun bulduğu etek boyu midi ve maksidir. Diz altı ve bileklere kadar yani. Maazallah kadın oturduğunda bacakları görünür diye, bırakın miniyi, diz üstü ve diz ortasını bile istemezler.

HER YER KAPANSIN
Bir dönemin erkek milletvekillerinin, bir dönemin kadın milletvekili Melike Hasefe'nin diz ortası etek boyuna bu nedenle taktıklarını ve onları tahrik ettiğini öne sürerek giymemesi için uyardıklarını hatırlayın.
Dekolteye kızanlar da çoktur bizim ülkemizde. Meme çatalının gözükmeyeceği, televizyon dizilerinde bile dile getirilmiştir. Taşfırın erkeklerimizi bozar, kadınlarının memelerinin çatalının görünmesi. O yüzden boğaza kadar kapalı, hatta dik yaka bluz tercih edilir muhafazakar kadınlar tarafından.
Ve tabii kollar da nasibini alır kapanmaktan. Arzu edilen şey, bileklere kadar uzun giysilerin giyilmesidir. Yarım kola da bir şey demeyenler vardır ama kolsuz ortaya çıkmak, hele hele incecik askılarla dolaşmak pek değil, hiç hoş karşılanmaz.
Bir de saçlar var tabii. Bu konuda da mutabakat yok ne yazık ki. Kimi inananlar, kadının başını örtmesi gerektiği konusunda hemfikirken, kimi inananlar, böyle bir zorunluluğun olmadığını söylerler.

VE SAÇLAR...
Söylerler ama başını örten inananlar ve kadının başını örtmesi gerektiğine inananlar bu söyleme inanmazlar.
Onlar kadının başını örtmesi gerektiğine ve örtenlerin cennete gideceğine inanmaktadırlar. Ve başını örtenler, kendilerinin daha iyi Müslüman olduklarını bile iddia etmektedirler.
Ne var ki başı örtmek de yetmemektedir insanları ikna etmeye. Başını örtenlerin vücut hatlarını ortaya çıkaran kıyafetler giymemesi, örneğin dar etek ve pantolondan kaçınmaları, çorapsız ayakkabı, terlik giymemeleri gerektiğine inanılır.
Ve üstelik bu konuda başını örtenler ve örtmeyenler de hemfikirdir. Birbiriyle genelde uzlaşmayan bu iki kesim, bu konuda anlaşırlar ve eğer başını örtüyorsa bir kadın, vücudun her tarafını örtmesi, makyaj yapmaması, yürütürken kırıtmaması gerektiğini dile getirirler.
Sonuç, kadının nasıl giyineceğine kendisinden başka herkes karar verir. Bunda bir yanlışlık yok mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA