• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

İki güçlü kadın

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2011, 00:00
İstanbul'da en sevdiğim mekanlardan biri Sabancı Müzesi. Hele konferans salonuna bayılıyorum. Yüksek tavanı, derinliği, özellikle de rengarenk koltukları büyülüyor beni. Geçtiğimiz cuma, bu salonda Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi ile MIT Sloan School of Management'ın işbirliği nedeniyle düzenlenen toplantıya katıldım.
Öncesinde üniversitenin, Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Rektör Prof. Dr. Nihat Berker, iki fakültenin dekanı Nakiye Aydan Boyacıgil ve David Schmittlein'le sohbet ettik.
Güler Sabancı son derece karizmatik bir kadın. Dünyanın en güçlü kadınlarından biri, ilk üçün içinde. Sadece bizim medyamız değil, dünya medyası da sürekli ondan söz ediyor.

NAKİYE BOYACIGİLLER

Geçtiğimiz hafta Alman basını ondan, "Anadolu'nun süper kadını" diye bahsetti. "Modern, başarılı, şarap üretiyor, çağdaş sanat koleksiyonu yapıyor, iyi bir üniversiteyi ve açılımı olan bir müzeyi yönetiyor" diye vurgu yaptı.
Üniversiteyi gerçekten çok önemsiyor. İşbirliğiyle gurur duyuyor. Bu beraberliğin getirdiklerinden söz edeceğim ama izninizle şimdi de bir diğer kadından bahsedeyim.
Ben de kadınları tepelerde, güçlü ve etkili görünce gurur duyuyorum. Kendim başarılı olmuş kadar heyecanlanıyor ve "ayrımcılık" yapıyorum.
Prof. Dr. Nakiye Aydan Boyacıgiller de kendi alanında yetkin bir isim. Ödüllü bir hoca. 2007 yılında uluslararası işletme alanının gelişmesine katkılarından ötürü Uluslararası İşletme Akademisi'nin üyeliğini seçilmiş.
ABD'de doğmuş, Türkiye, Fransa ve ABD'de eğitim görmüş. ABD, Avrupa ve Türkiye'deki birçok üniversitede ders vermiş. O da çok zarif, aynı zamanda güçlü ve etkili bir kadın. Sosyal sorumluluk projelerine de duyarlı. Birçok derneğin danışma kurulu üyesi.

İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR

Gelelim işbirliğine. Bu birliktelik, Türk öğrencilerin ABD'de de eğitim almasını ve oradaki öğretim üyelerinin Türkiye'ye gelip ders vermesini kapsıyor. Yönetim Bilimleri Fakültesi, uluslararası arenada bu fakültenin ismi SOM (School of Management) olarak geçecek. Bu okulda önümüzdeki sene MBA yapmak isteyen öğrenciler, iki haftalık bir eğitim programıyla MIT Sloan'a giderek ABD'deki iş ortamını tanıyacak, Boston çevresindeki şirketleri ziyaret edecek, seminerlere katılacak ve her iki okuldan da çift diploma alabilecekler.
MIT Sloan öğretim üyeleri de yıl boyunca SÜ'ne ziyaret edecek ve pek çok konuda seminerler verecek. Ortaya kendine güvenen, güçlü iş insanları çıkacak. Ve bu isimler uluslararası arenada kendilerinden daha çok söz ettirecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA