• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kadın Partisi girişimi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2011, 00:00
Başta siyaset olmak üzere tüm karar organlarında kadınlarla erkeklerin eşit temsilini sağlamak için kurulan Kadın Partisi, ilk sınavını geçtiğimiz seçimde verdi. Bir grup kadın, Benal Yazgan başkanlığında bir araya geldi ve erkeklerin tekelindeki siyaset dünyasında yer bulamayan pek çok kadının aklından geçeni gerçekleştirdi.
"Kadını yok sayan siyaset ve yönetim anlayışı derhal değişmelidir. Bu değişim olmadan Türkiye'de gerçek demokrasi asla mümkün olamaz" diyen Benal Yazgan, İstanbul 1. Bölge'den bağımsız aday olarak seçime katıldı. Bursa'da da Burcu Üzümcüler'i aday gösteren Kadın Partisi girişim heyeti, her iki seçim bölgesinde olağanüstü bir çaba ile güzel bir seçim çalışması gerçekleştirdiklerini belirttiler.

SEÇİM SONUCU

Seçim süresince adaylarının çok güzel bir kampanya yürüttüğünü ve halkla kucaklaştığını söyleyen partililer, çok iyi ilişkiler kurduklarını, çok güzel bir heyecan yarattıklarını söylüyorlar. "Herkeste ilgi ve sempati uyandırdık. Seçim çalışmalarımız Kadın Partisi Girişimi'nin tanıtılması açısından da çok faydalı oldu" diyen Benal Yazgan, seçim sonucunda bekledikleri kadar oy alamadıklarını ama seçime katıldıkları bölgelerin hemen tüm ilçelerinden oy almış olduklarını söylüyor. Partililer, yeni dönemde seçmenle daha yakın ilişkiler içinde olmak ve gücünü artırarak yoluna devam etmek istiyor.
Neden kadın partisi kurduklarını ise şöyle açıklıyor:
. Kadınlar toplam nüfusun yarısını oluşturdukları halde; ancak seçimden seçime "adamdan" sayılıyorlarsa,
. İktidarı ve muhalefetiyle tüm siyasetçiler seçim zamanı dışında kadınları ve kadınların sorunlarını görmezden geliyorlarsa
. Onlarca yıldır kendilerini kadınların üstünde gören bir siyaset anlayışını pervasızca sürdürüyorlarsa bu zihniyetin değiştirilmesi için Kadın Partisi şarttır.

PARTİNİN HEDEFİ
Kadın Partisi'nin hedefi, siyasette kadın-erkek eşitliğini sağlamak. Kadını iktidara ortak etmek.
Hedefleri; iyi niyetli bir tartışma süreci içinde konuşmak, dinlemek, anlamak, anlaşmak, kadının, ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatın saygın bir üyesi haline gelmesini sağlamak, ülkemizdeki siyaset ve yönetim anlayışını değiştirmek, bütün kurumlarıyla ülkemizde yeni bir toplumsal ilerlemenin örgütlenmesine ön ayak olmak. "Kadın Partisi artık olmazsa olmaz, mutlak bir şarttır" diyen girişim üyeleri, "Bu ülkenin kadınları, hangi siyasi düşünceden olurlarsa olsunlar, hangi yaşam biçimi ve sosyal katmandan gelirlerse gelsinler kendi öz partilerini oluşturmak için bu sese kulak vermeli ve kendi kendilerine yardım etmelidirler" görüşünde.
Kadınlar örgütlenirse bu değişim asla zor olmaz. Çözüm, kadınların örgütlenerek kendi haklarına sahip çıkmaları ve sağlam bir irade sergilemelerinde yatmaktadır.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA