• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Göz kırpmak!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2012, 00:00
Arkadaşlarınızla birlikte bir ev partisindesiniz. Bir ara kocanız/sevgiliniz/erkek arkadaşınızla bakıştınız. Göz göze gelince de göz kırptınız. Kocanız bundan ne anlar?
Bizim ekipten Müge ve arkadaşları hafta sonu bunu denemişler. Göz kırpmaktan kasıtları cilve yapmak. Yani erkeği yanına çağırmak veya ortamdan dışarı çıkarmak ve yanağa veya dudağa kaçamak bir öpücük kondurmak.
Çünkü zaman geçtikçe ilişkide heyecanın öldüğünü, aşkın bittiğini düşünüyorlar.
"Bakalım," demişler, "kimin kocası bu göz kırpmaktan etkilenecek?"
Yanıt; hiçbiri.
Ev sahibinin kocası karısı göz kırpınca paniklemiş, acaba ikramda bir eksiklik mi var, bir şey mi oldu diye. Bir başkası "ne var?" diye bakmış, "bir şey mi oldu?" anlamında. Yani genellikle tepki, "merak" olmuş.
Müge hafta başı bize bu konuyu anlatınca hepimiz aynı anda şu soruyu sorduk; "Nasıl göz kırptınız?" Yani biz de "Suç sizde demeye getirdik, iyi göz kırpamadınız herhalde!"
Başladı mı herkes göz kırpmaya. Kısacası bir saate yakın bu konuyu tartıştık, güldük, eğlendik. Mügeler de çok eğlenmişler. İlişkiler böyle bir şey işte. Üzerinde sürekli durmak, yenilikler bulmak, sıradanlıktan uzaklaşmak gerektiriyor.

Çocuğun geleceği

Bu konuyu konuşunca herkes hafta sonu evde aileleri ve arkadaşlarıyla neler konuştuğunu anlattı. Kendi ailelerinin gündemini yani.
Günün kahramanı Müge ya, yine ondan gidelim, onun ailesinin gündemi kızlarının geleceği. Üniversiteye hazırlanıyor, bir yandan okul dersleri, bir yandan sınavlarKızları iyi bir okula mı gitsin yoksa hangi mesleğe seçeceğine mi?
Müge okulun önemli olduğunu düşünüyor. Diyor ki, "İstanbul Hukuk okuyacağına, Koç'ta veya Sabancı'da herhangi bir dalda okusa daha iyi.."
Kocası da tam tersini savunuyor. Avukat olmak istiyorsa nerede okursa okusun fark etmeyeceğini.
Önemli bir konu. Günümüzde pek çok aile için çocuklarının geleceği çok önem arz ediyor. Onun bir meslek sahibi olması, iyi para kazanması önemli. Çünkü o çocuklar onların da geleceğini yansıtıyor. Çocuklarının kendileri gibi olmamasını, daha iyi koşullarda ve şartlarda yaşamasını istiyorlar. Herkes çocuğunun kendinden birkaç adım ileride olmasını istiyor. Bunun için de elinden ne gelirse yapmaya çalışıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA