• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Sınırsız Tutku: Seks ve Güç

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.02.2013, 00:00
Elli milyon satan bir kitap. Kim hayal etmez ki böyle bir tirajı. Yazarı da bir kadın. Yazdığı konu cinsellik. Kimilerine göre anne pornosu...
E.L.James'in yazdığı bizde de çok satan "Grinin Elli Tonu" ve onu izleyen "Karanlığın Elli Tonu", "Özgürlüğün Elli Tonu" kitaplarından söz ediyorum. Bir üçleme. Kitabın bu kadar ilgi görmesinin ve satmasının nedenini "Kadınların istediği ama aynı zamanda korktuğu şeye" bağlıyor bir başka yazar Günseli Önal.
O da E.L.James ile aynı yaşlarda. O da bir kadın. O da aynı konuya değinerek bir kitap yazdı. Onunki de bir üçleme. Elimizde şu anda birincisi var; "Sınırsız Tutku: Seks ve Güç."
Şöyle devam ediyor: "Bir kadının arzuladığı şey aynı zamanda acı ektiği bir şeye dönüşüyor. Bir erkeği severken terk edersem korkusunu yaşıyoruz. Cinselliği sert yaşamak istiyor ama ya canım yanarsa diye korkuyor. Bu acı ve haz ilişkisi içinde hepimizin sıkışıp kaldığımızı düşünüyorum."

E.L. JAMES VE GÜNSELİ ÖNAL
Dediğim gibi iki kitabın da konusu aynı. Biri çok satıyor biri keyfedilmeyi bekliyor. İki kitap arasındaki farkı şöyle özetliyor: "E.L.James, kadınların en büyük korkularını yaşayamadıkları için, düştükleri boşlukta gördükleri hayalleri bulmalarını sağlamış. Hayali dünyayı çok güzel, mükemmel kahramanlarla hayal ettiği şeyleri yaşarak yazmış. Benimki ise gerçek."
Peki neden böyle bir kitap?
"İçimden taşan bir şeyler vardı. Dışarıdaki bir şeyleri değiştirmek, düzeltmek, başarmak, daha iyi şeyler yapabilmek için uğraşırken, içimdeki bir şeyleri biriktirdiğimi, ıskaladığımı fark ettim. Öyle bir noktaya geldi ki taştı. Doğum gibi bir şey."
O da oturup yazmaya koyuluyor. Aslında işi yazmak. Gazeteci. Yıllarca Ankara'da Meclis koridorlarında, sonra İstanbul'da gazetecilik yaptı Günseli Önal. Cumhuriyet, Milliyet gibi gazetelerde çalıştı.
"Artık gazeteye gitmek içimden gelmiyordu. Derken çıkarıldım. Ben de yazmaya oturdum. 14 ay, içimden çıkmaya çalışanları bastırmadan, ağlaya ağlaya yazdım."

CESUR, SAMİMİ VE GERÇEK

Tam bir içsel keşif yolculuğu. Otobiyografik, bir kadının kendini, cinselliğini keşfini sansürsüz anlatan bir kitap. Son derece cesur, samimi, içten.
"Annem babam yaşıyor olsaydı yazamazdım bu kitabı. Gölgelerinden kurtulmam gerekiyordu. Özellikle annemin. İçimizde bizi izleyen Tanrı gözü gibidir anne korkusu. Göbek bağıyla birlikte anne karnındayken kaydettiğimiz korkularımız var. Ayrıca üzülmesini istemedim. Ağabeyimden çekiniyordum bir tek. O da beni çok destekledi, okudu ve beğendi. Beni çok rahatlattı."
Ağabeyi beğeniyor ama yabancı erkekler beğenmiyor kitabı. Özellikle basılma aşamasında. Birçok yayınevinin erkek editörleri, kitabın basılmasına hatta dağıtımına izin vermiyor. Burada da da çifte standart kendini belli ediyor. Yabancı bir kadın yazdığı zaman kitabın satışına bir şey denmiyor, ayrıca hayali kahramanlar yaşadığı zaman cinselliği ses çıkarılmıyor. Ama bir kadın yaşarsa rahatsız olunuyor. "E.L.James de hatta Harry Potter'ın yazarı da bu nedenle kitaplarını erkek ismini çağrıştıran kısaltmalarla yazdılar" diye açıklıyor bu çifte standartı.
Dediğim gibi kitap raflarda keşfedilmeyi bekliyor. Gri'nin Elli Tonu'nu okuyan kadınların Günseli Önal'ın "Sınırsız Tutku: Seks ve Güç" kitabına kayıtsız kalmamalarını diliyorum. Tabii aynı dönemlerde çıkan ve bir kadının cinselliğini keşfini anlatan "Kıpkırmızı" ya da...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA