• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Sinem'in başına gelenler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2013, 00:00
Üç yıl önce kaybolan 19 yaşındaki Sinem Yurdanur'u erkek arkadaşı Emrah Kaya'nın öldürdüğü ortaya çıktı.
Müge Anlı'nın programının takipçileri Sinem'in kayboluşundan bugüne dek yaşananları çok iyi biliyor. Günlerce, haftalarca, aylarca onunla ilgili haber yaptı Müge ve ekibi. Cinayeti işlediği belli olan Emrah Kaya defalarca yayına çıktı ve herkesin gözünün içine bakarak yalan söyledi.

ÜZERİNDE BASKI KURMUŞ
Aslına bakarsanız başından beri belliydi Sinem'i sevgilisi olduğu söylenen Emrah'ın öldürttüğü. Sevgili olup olmadıkları da şüpheli. Emrah genç kızı ve arkadaşını yakın takibe almış, üzerlerinde baskı kurmuş. Bir şekilde şiddet uygulamış. Sevgilisi olmaya zorlamış, rahat bırakmamış.
Cinayeti cesedi attıkları yeri bilen arkadaşı itiraf etmiş. Genç kızların başına gelen bu tür haberlerin ardından o yaşta çocukları olan anne-babalar huzursuz oluyorlar. Ve kızlarını daha bir baskı altına almaya kalkıyorlar.

KISKANÇ SEVGİLİLER

Sinem de üniversite okumak için başka bir şehre gitmiş, aynı okulda okuyan bir kız arkadaşıyla birlikte ev tutmuştu. Evinin olduğu mahallede olan Emrah ve arkadaşları da yalnız yaşadıklarını bildikleri genç kızların peşine düşmüş. Bir çok anne baba kızımı tek başına gönderirsem, başına bunlar gelir endişesini taşıyor. O yüzden de çözümü dizinin dibinden ayırmamak, başka şehre göndermemekte buluyor. Çözüm bu değil tabii. Çözüm kızlarımıza kendini korumalarını öğretmek ve kimlerle arkadaş olabileceklerini anlatmaya çalışmak, onları tehlikelere karşı uyarmak.
Cem Garipoğlu, Emrah Kaya gibi cani sevgililerden uzak durmak gerekiyor. Genç kızların bunu öğrenmeleri gerekiyor. Toplumda genç kızlara ve kadınlara erkeklerin güçlü, sert, asabi, kıskanç biri olması gerektiği empoze ediliyor. Seven erkeğin kıskanacağı söyleniyor. Kıskanmayan erkeğin sevmediğine inandırılıyor.

SEVEN İNSAN KISKANMAZ!

Değil. Kıskançlık, sevdiği kadını mutsuz etmek, rahatsız etmek, ona baskı uygulamak demek değildir. Seven insan, sevdiğinin mutlu olmasını ister, onu huzursuz etmez, olduğu gibi kabul eder.
Aslında daha ilk buluşmada karşımızdaki insanın hareketlerinden nasıl bir insan olduğunu anlayabiliriz. Bazı davranışlar, onlardan uzak durmamız konusunda bizi uyarır.
Örneğin sevdiği kadına güvenmeyen, kıskanan, giyimine, hareketine karışan ve onu bu konularda uyaran, her fırsatta küçümseyen, yalnızken hatta başkalarının yanında ters davranan, küçük düşürecek imalarda bulunan erkeklerden uzak durmak gerekir. Böyle davranan kadınlardan da tabii.

TAM BİR PALAVRA!

"Beni çok seviyor, kıskanıyor, ondan böyle davranıyor" tam bir palavra.
Uzmanlar, "Birisi seni durmadan aşağılıyorsa, 35 kere düşünmen lazım. Böyle bir insanla ilişkiyi hemen kesmek lazım. Düzelir diye düşünmemek lazım. Başka şeyler düzeliyor, bu davranışlar düzelmiyor.
İnsanlar değişmiyor çünkü. Cem gibi, Emrah gibi çok sinirli, öfke nöbetleri yaşayan, ikide bir kavga çıkaran erkeklerin yaptıkları ortada zira.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA