• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Erkekler sorumluğunu bilmeli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2013, 00:00
Cinsellik dersine, ülkenin "kadınlarla gönül eğlendiren" çapkın geçinen erkekleri de dahil herkesin ihtiyacı var. En basitinden "çocuk nasıl olur?" dersini etraflıca öğrenmeleri gerekiyor.
Hürrem rolüyle hayatımıza giren ve kısa zamanda kendini sevdiren Meryem Uzerli'nin hamilelik hikayesini dinlediğimizde bu gerçek iyice ortaya çıkıyor. Her şeyi bildiklerini idda eden erkekler de zır cahil bu konuda. Üstelik bir de üste çıkarak kendilerini temize çıkarma eğilimindeler.
Yok arkadaş. Eğer bir kadınla gönül eğlendirmek isteğindeysen ve bunu da evlenmeden yapmak peşindeysen ve çocuk/ nikah gibi sorumlulukları üstlenmek istemiyorsan önlemini kendin alacaksın. Bu sorumluluğu sadece kadına bırakma lüksün yok. Tabii bu konuda yüzde yüz bir garanti olmadığını da bileceksin. Bu işin mantığı yok. Kimi zaman bir ilişki yeter bir spermin bir yumurtayı döllemesi için, kimi zaman da bütün koşullar uygun olmasına rağmen binlerce kez denesen de olmaz ya da kendini kısırlaştıracaksın!

KADINLARDAKİ ENDİŞE

Evet. Gerekten çocuk sahibi olmak istemiyorsan, hele ki çocuğun varsa ve sen bir kez daha baba olmayı istemiyorsan ya sevişmeyeceksin ya da kendini kısırlaştıracaksın.
Bu kadar basit. Yok öyle "Ben istemedim de kadın beni kandırdı, benim rızam olmamasına rağmen hamile kaldı, amacı benimle evlenmekti, bu nedenle çocuğu da aldırmadı ve doğurmaya karar verdi" teraneleri.
Bir çocuk senin arzun ve isteklerin doğrultusunda meydana gelmiyor işte. Eğer bir kadınla sevişiyorsan, bu ilişki sonrasında neler olabileceğini hesaba katacaksın.
Kadınlar bunu katarlar mı? Ne kadar bilinçsizce olurlarsa olsun katarlar. Evet, kadınlar da cahil bu konuda. Onlar da kendi vücutlarını tanımıyorlar. Nasıl hamile kalacaklarını hem bilmiyorlar hem biliyorlar. En azından her ilişki sonrasında hamile kalır mıyım/ kaldım mı/ kalabilir miyim endişesini taşıyorlar.

İLİŞKİNİN RİSKİ
Bu endişeyi taşımalarına rağmen önlem alırlar mı peki? Hayır. Çünkü bu da ayrı bir ders konusudur. Bunun için kadının vücudunu iyi tanıması gerekir. Bütün doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Kimi kadının doğum kontrol hapı kullanması sakıncalı olabilir, spirali her kadın kullanamaz, takvim yöntemi her zaman işe yaramaz vs...
Kadınlar bazen bütün riskleri bilerek ilişkiyi göze alırlar ve sonrasında da adet oluncaya kadar tedirginlik içinde yaşarlar. Çocuğu istiyorlarsa da yaşarlar istemiyorlarsa da. Çünkü bilirler ki sonrasında bütün kabak onların başına patlayacaktır. Hamileliği sürdürmeye karar vermek de vermemek de onların bedenlerini ve bütün hayatlarını etkileyecek. Erkek hiçbir şey olmamışcasına hayatına devam ederken onun karnı büyüyecek, onun bedeninde bir canlı dünya gelmek için gün sayacak, herkes onun anne olacağından haberdar olacak vs.
Her kadın bu yükü tek başına üstlenemez. Evli değilse, ailesi yanında olmazsa, bizim gibi toplumlarda bekar bir anne olmaya karar vermek, hiç kolay olmaz. Bu yüzden bunu göze alan kadına hesap sormaya kimsenin hakkı yoktur. Hele çocuk sahibi olmak istemediği halde önlem almayan erkeğin hiç hakkı yoktur.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA