• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Abdal ata binince bey oldum sanır... YUNUS KARAKAYA

Abdal ata binince bey oldum sanır...

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2015, 00:00
Kimi görgüsüz ve eğitimsiz kimseler; bir rastlantı sonucu layık olmadıkları önemli bir işin başına geçseler ya da bir mevki elde etseler, aptalca davranmaya, o yerin adamı gibi görünmeye ve böbürlenmeye başlarlar. Dahası, bunun kendi hakları olduğunu da ileri sürerler. Abdalın atından daha değerli bir şeyi yoktur. Ona binince rahatladığı için, kendini varlıklılarla eş değerde görür. Yokluk içinde bulunan, aşağılık duygusunu yenememiş kişiler, en değerli gördükleri şeyleriyle kendilerini göstermek isterler. Eee atalarımız boşuna dememiş "Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır" diye. Bu sözden yola çıkarak diyorum ki seçim dönemine giriyoruz, siyasiler yanlarında taşıdıkları şakşakçılarına dikkat etsin.
Bu sözüm belediye başkanları için de geçerli, lütfen dalkavuklara dikkat edin; onların yapacağı dengesiz bir konuşma, "bayram yeri"ni "cenaze evi"ne çevirir.

Esnaf tepkili

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın, seçimler bittikten sonra işgalleri kaldıracağım, ücretleri artıracağım, şeklindeki açıklaması Foça esnafını üzdü. Foçalı esnaf, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın kararını bir kez daha gözden geçirmesini isterken, MHP Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, "Belediye Başkanı esnafla konuşmadan, esnaf birliklerinden odalardan görüş almadan, 'ben yaptım oldu' mantığıyla hareket etmiştir. Oysa unuttuğu bir şey var, o kararlar artık eskide kalmıştır.
Yapılan yanlış politikalardan, kaybedilen turizmden sonra alınan bu kararla Foça, kış aylarında ölü ilçe haline getirilmek istenmektedir. Başkanımızı sağduyuya, esnafla diyalog kurup orta yolun bulunacağı, her sabah huzurlu ve mutlu iş yapan Foça esnafı oluşturmaya davet ediyoruz" dedi.

Bayraklı Belediyesi esnafın yanında

Foça'da yaşanan olayın aksine Bayraklı Belediyesi'nin yeni uygulaması esnafın takdirini kazandı. Son meclis toplantısında alınan kararla birlikte işyeri sahibi tarafından talepte bulunulduğu takdirde imar planlarında konut alanı olarak görülen bodrum katları ve 1. katlar ticarethane vasfı kazanabilecek. Ancak bunun için bodrum, zemin ve birinci kat arasında bağlantı şartı aranacak. Bu kararla birlikte esnafın yüzü gülerken, belediye kaçak olarak kullanılan mekanlardan vergi geliri almış olacak.

Hangimiz engelliyiz?

Fotoğraftaki manzarayı görünce "Acaba hangimiz engelli?" diye düşünmeden edemiyor insan. Burası her gün birçok engelli vatandaşımızın, özellikle görme engelli olanların, gelip geçtiği yer. Ama getirim derdinde olan müteahhit ne yapmış? Üstünden engelli vatandaşlarımızın geçeceği ve üstelik belediyenin görme engelliler için yaptığı işaretlendirmeyi kapatmış. Şehrin göbeğinde inşaat yapan firmaların engellilerin önüne bir engel daha koyması moda haline geldi sanırım. Bu ne vurdumduymazlık kardeşim! Belediyeler bu inşaatlara nasıl izin veriyor anlamadım.

Binlerce kişiye ışık oldular

Söz görme engellilerden açılmışken Dr. Mahmut Kaşkaloğlu ve Dr. Selma Kaşkaloğlu'nun da binlerce kişiye ışık olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Aslında bana da ışık olan, gözlüksüz yaşamak "Oh ne güzel!" dememi sağlayan Kaşkaloğlu ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ne demişler, her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Mahmut Bey'in başarısında da en büyük pay sanırım eşi Selma Hanım'ın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA