• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

AK Parti Güldal Mumcu'ya karşı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.02.2010, 00:00
TBMM'de yaşanan o büyük kavganın üzerinden neredeyse iki hafta geçti. İktidar ile muhalefet arasındaki gerilim şimdilik askıya alınmış durumda. Şimdilik diyoruz, çünkü Meclis'in havası pek de olumlu sinyaller vermiyor. Olaylı gecede Meclis'i yöneten CHP'li Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu, iktidar partisinin eleştirilerinin odak noktasındaki isim. Meclis kulisinde sohbet ettiğimiz AK Partililer, Güldal Mumcu'nun yönettiği her oturuma endişe ile girdiklerini ve "Acaba bugün nasıl bir olay çıkacak" diye birbirlerine sorduklarını anlatıyor. AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, "Güldal Hanım, MHP'li Başkan Vekili Meral Akşener Hanımı kendisine örnek alsın" diyecek kadar tepkili. Mumcu'nun yönettiği oturumlarda sık ve uzun aralar vererek TBMM'yi çalıştırmadığını öne süren Hasgür, "Oysa Meral Hanım'ın yönettiği tüm oturumlar son derece sakin ve verimli geçiyor. Bütün partilere eşit mesafede davranıyor. Meclisi bizim Başkan vekillerimizden bile iyi yönetiyor" diyor. Meral Hanım'ı öve öve bitiremeyen Hasgür'e diğer AK Partili vekiller de destek veriyor. Bakalım Mumcu, Hasgür'ün eleştirilerine nasıl bir karşılık verecek?

İzmir'de engelleri kim kaldıracak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi örnek bir karar alarak 2010'u "Engelliler Yılı" ilan etti. Ancak aynı Büyükşehir'in ulaşımda engelli kartlarına sınırlama getirmesi hem engellileri hem de ailelerini üzdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar bu durumu, "Biz engelli vatandaşlarımızın önündeki engeller kaldırılsın derken, bazı yerel yönetimler yeni barikatlar oluşturma derdinde" sözleriyle değerlendiriyor. Hotar, Büyükşehir'in engellilerin sorunlarına karşı yeterince hassas davranmadığı düşüncesinde. İzmir'de resmi rakamlara göre 2022 sayılı kanun kapsamında devletten maaş alan engelli sayısı 45 bin 573. Ayrıca ağır engelli yakını olan 10 bin 760 kişiye de bakım aylığı veriliyor. Hükümet olarak engelli vatandaşlar ve ailelerine her türlü yardımı yaptıklarını anlatan Hotar, yerel yönetimlerin de aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirtiyor. Ülkemizde maalesef en çok ihmal edilen grupların başında engelliler geliyor. Siyasetçilerimizin en azından onların problemlerini çözmek için bir araya gelmesinde sayısız fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA