• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Avni Doğan'ı 28 Şubat'ta fişlemişler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2010, 00:00
Yakın tarihimizin postmodern darbesi 28 Şubat'ın üzerinden tam 13 yıl geçti. 12 Eylül'ü sorgulamak için nerdeyse 30 yıl bekleyen Türkiye, 28 Şubat'ın kirli çarşaflarını ortaya dökmekte daha cesur ve hızlı davranıyor. Ancak bunu yaparken kantarın topuzunu kaçıranlar var. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, "Yıllarca onlar bizi fişledi, şimdi biz onları fişliyoruz" sözleriyle hem kendine hem de partisine büyük zarar verdi. Bu sözlerinden pişmanlık duyan ve hata yaptığını kabul eden Doğan'ın bilinçaltında, geçmişte yaşadığı bazı olayların yarattığı tahribatın izleri var. Bir eğitimci olan Doğan, tüm meslek hayatı boyunca sürekli fişlendiğini, 28 Şubat sürecinde bir üsteğmenin Milli Eğitim Bakanlığı'na gelerek kendisinin dosyasını aldığını belirtiyor. O malum konuşmanın kameraya çekildiğini bilmediğini ve görüntülerinin 120 bin liraya bir televizyon kanalına satıldığını iddia eden Doğan, kendisinin de bir fişleme mağduru olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Keşke olmasaydı." Doğan'ın son cümlesine katılıyorum. Keşke bu ülkede kimse kimseyi düşüncelerinden dolayı fişlemeseydi. Ya da fişleme hevesinde olmasaydı. Belki o zaman sürekli paranoyalarla yaşayan bir toplum olmazdık.

24 milletvekili 20 bin yarasa arıyor
Balıkesir'in Havran ilçesinde birdenbire ortadan kaybolan 20 bin yarasanın akıbeti Meclis gündemini meşgul etmeye devam ediyor. İlçede yapılan barajın suları altında kalacak mağaralarına giremeyince adeta sırra kadem basan yarasaları bulmak için 24 milletvekili seferber oldu. Öncülüğünü MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur'un yaptığı vekiller, kayıp yarasalar için bir meclis araştırması açılmasını istedi. Yarasaların bölge ekonomisinin can damarı olan zeytincilik sektörü için büyük kayıp olduğunu belirten Ahmet Edip Uğur'a göre, önümüzdeki yılın zeytin rekoltesinde ciddi bir azalma yaşanacak. Bir yarasının gecede 10 gram zeytin sineği yediğini ve üretime bu yolla katkı sağladıklarını anlatan Uğur, "Yarasa deyip geçmeyin. Ne yapıp edip, bu hayvanları yeniden bölgeye getirmeliyiz" diyor. Yarasalar aslında Çevre ve Orman Bakanlığı'nın da gündeminde. Bakanlık sular altında kalacak doğal yarasa mağarasının yerine, 3 milyon TL harcayarak yapay bir mağara yaptı. Ancak yarasalar bu yapay barınağı yeterli bulmamış olacak ki, Havran'dan uzaklaştı. Bakalım yöre halkı ve bakanlık uzmanlarının bulamadığı yarasalar, Meclis araştırması ile bulunabilecek mi?

Bilen'den "Balyoz" değerlendirmesi
Bir haftadır balyoz ile yatıp balyoz ile kalkıyoruz. Ortaya çıkan manzara tek kelimeyle ibret verici. Türkiye'yi "Erken kalkanın darbe yaptığı" Latin Amerika ve Afrika'nın muz cumhuriyetleri ile aynı kategoride tutmak isteyen bazı kesimlerin darbe iştahı şaşırtıcı. AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden İsmail Bilen, üst düzey komutanların da gözaltına alındığı soruşturmayı, "Türkiye'de hukukun herkese eşit mesafede olduğu ve herkese dokunabileceği görüldü" sözleriyle değerlendiriyor." Balyoz Darbe Planı"nın hayal ürünü olmasını umduğunu söyleyen Bilen, "Umarım böyle bir plan hiç yapılmamıştır. Aksi halde ortaya korkunç bir tablo çıkıyor" diyor. Bilen'in vurguladıklarının dışında, korkunç olan bir diğer gerçek de, Türkiye'nin adının hala darbelerle anılıyor olması.

MHP'nin "Facebook" atağı

Malum internet çağındayız. Kitlelere en hızlı ve doğrudan ulaşmanın kestirme yolu sanal alemden geçiyor. MHP bu gerçeği fark eden siyasi partilerden. Basında yeterince yer bulamamaktan şikayetçi olan MHP parti yönetimi, Facebook'ta "MHP TBMM Grubu" adıyla bir sayfa açtı. MHP lideri Bahçeli'nin grup konuşmalarını video olarak buradan izlemek mümkün. Siyasilerin gözü gençlerde. Gençler internette. MHP'yi önümüzdeki günlerde diğer siyasi partiler de takip ederse şaşırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA