• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Hasgür Kocaoğlu'nu kime şikayet edecek?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.03.2010, 00:00
AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür'ün gündeminde bu aralar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu var. İzmir'de yaşayan Açıköğretim Lisesi 11. sınıf öğrencisi Zeynep Akçakaya'nın kişiye özel elektronik kart almak için ESHOT'a internet üzerinden yaptığı başvurunun "Fotoğrafınız uygun değil" diyerek geri çevrilmesi Hasgür'ü harekete geçirdi. Büyükşehir'in Akçakaya'ya başörtülü olduğu için kart basmadığını savunan Hasgür, şimdi Kocaoğlu'nu CHP lideri Deniz Baykal'a şikayet etmeye hazırlanıyor. Bu şikayetin nerede ve nasıl gerçekleşeceği henüz belli değil. CHP liderinin partisinin Malatya İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada "CHP'lilerin, hiç kimsenin giyim-kuşamına müdahale hakkı yoktur. Herkes inancında, giyiminde özgürdür" diyerek kılık-kıyafet özgürlüğüne vurgu yaptığını hatırlatan Hasgür, "Kocaoğlu'nun bu davranışını kendi partisinin lideri bile tasvip etmez. Sayın Baykal, bu olayı duysa emimin belediye başkanına tepki gösterir" iddiasında. Acaba CHP lideri bu konuda Hasgür'le aynı düşüncede mi?

Kadınlar yerelde de fırsat eşitliği isteyecek
Türkiye'de son yıllarda kadın hakları konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz yıl kadınların erkeklerle eşit hak ve fırsatlara kavuşmasını sağlamak amacıyla TBMM'nde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulmuştu. CHP'li Ahmet Ersin'de o komisyonun bir üyesi. Ersin, şimdi komisyonun aynı adla 81 ilin İl Genel meclislerinde faaliyete geçmesi için çalışıyor. Bu amaçla hazırladığı kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklif yasalaşırsa, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, Türkiye genelinde İl Genel meclislerinde kurulması zorunlu olan komisyonlar arasına, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu da eklenecek. Böylece kadınların hak arama mücadelesi yerelde de somut bir hareket alanına kavuşacak. Teklifin bir erkek milletvekili tarafından gündeme getirilmesi bile, Türkiye'nin kadın hakları konusunda pekte parlak olmayan sicilinin değişmeye başladığına bir işaret. Bakalım erkek egemen TBMM, kadınlara bir güzellik daha yapacak mı?

İzmir'in hastaneleri depreme hazır mı?
Biz millet olarak farkında olmasak da, Türkiye bir deprem ülkesi ve İzmir 1. derecede deprem kuşağında. Şehirdeki konut ve kamu binalarının depreme ne kadar dayanıklı olduğu konusunda yapılmış bilimsel bir çalışma neredeyse yok. Daha önce yapılmış olanlar ise, bugüne kadar maalesef dikkate alınmamış. Geçtiğimiz yıllarda TOKİ'nin bir İngiliz firmasına yaptırdığı araştırmaya göre kentteki hastanelerin önemli bir bölümü 6.5 şiddetindeki bir depreme dayanamayacak durumda. CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı'ya göre, kentteki 18 hastanenin bir bölümünün, 10 hastanenin ise tamamının depreme karşı güçlendirilmesi gerekiyor. Baratalı geçtiğimiz hafta bu konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, İzmir hastanelerinin depreme hazır olup olmadığını sordu. Bu konu çok önemli. Umarım bakanlık da gereken hassasiyeti gösterir. Yakın tarihte deprem gerçeğiyle sık sık yüzleştik. Her seferinde hazırlıksız yakalandık. Bir daha olmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA