• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Vekiller, sosyal medyada dökülüyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2011, 00:00
Türkiye dünyanın en çok internet kullanan 10 ülkesinden biri. Nüfusun yüzde 43.2'si bilgisayar başında. Hal böyle olunca siyasetçiler de sosyal medyaya duyarsız kalamıyor. Türk halkı, twitter'da Cem Yılmaz'dan sonra en çok siyasileri takip ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 900 bin, Başbakan Erdoğan'ın 520 bin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 394 bin, MHP lideri Bahçeli'nin ise 180 bin takipçisi var. Hiçbir gazetenin 900 bin satmadığını düşünürsek, bu rakamların bir siyasetçi için ne anlama geldiğini daha iyi görebiliriz. Peki İzmir milletvekillerinin sosyal medya ile arası nasıl? Çok iyi olduğu söylenemez. 26 vekilden 9'unun bir twitter hesabı dahi yok. Bunlar arasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve CHP'nin bilişim konularına meraklı vekili Erdal Aksünger de var. Ahmet Kenan Tanrıkulu, İlhan İşbilen, Erdal Kalkan, Musa Çam, Hülya Güven, Rıza Türmen ve Oğuz Oyan twitter'da olmayan diğer vekiller. Gelelim sosyal medyada fırtına gibi esenlere. 13 bin 713 takipçisi ile Oktay Vural, tüm İzmir vekillerine açık fark atmış durumda. Diğerlerinin toplam takipçi sayısı dahi Vural'ı yakalamaya yetmiyor. Mehmet Tekelioğlu 1684, Ertuğrul Günay 1507, Mustafa Balbay 1226 ve Birgül Ayman Güler 971 takipçi ile Vural'ın arkasından geliyor. Twitter'da Aydın Şengül 599, Hamza Dağ 587, Alaattin Yüksel 365, Güldal Mumcu 185, Aytun Çıray 170, İlknur Denizli 153, Rıfat Sait 78, Rahmi Aşkın Türeli 57, Ali Aşlık 46, Mehmet Ali Susam 31, Nesrin Ulema 12 ve Mustafa Moroğlu'nun 7 takipçisi var. Sosyal medyada son durum böyle.

Meclis'te Balkan rüzgarı

AK Parti'nin Balkan kökenli milletvekili Rıfat Sait, Meclis'in en aktif isimlerinden biri olma yolunda. Aynı zamanda Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı olan Sait, 28 Kasım'da Ankara'da büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. AK Partili vekil, o gün İçişleri Bakanlığı'na kayıtlı 400 Balkan-Rumeli derneğini TBMM'nde ağırlayacak. Yeni anayasa, Türkiye'nin Balkan politikası ve Balkan kökenli vatandaşların sorunlarının ele alınacağı zirveye, aralarında Hakan Şükür'ün de bulunduğu Balkan göçmeni milletvekilleri de katılacak. Ankara'da tam bir Balkan rüzgarı estirecek olan zirve 1 gün sürecek ama katılımcılar ertesi gün de Meclis'te olacak. AK Parti grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a plaket verecekler. Balkan derneklerinin milletvekillerine dağıtılmak üzere Ankara'ya onlarca tepsi Balkan böreği getireceklerini de son bir not olarak duyuralım.

8 Mart resmi tatil olur mu?

Konu yaklaşık 2 yıldır gündemde. CHP'nin sendikacı milletvekillerinden Musa Çam, Plan Bütçe Komisyonu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e sordu: "8 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesi ve Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmasıyla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?" Bakan bu soruya kadınları mutlu edecek bir cevap verdi: "Aslında kadınlarımızın hepsi emekçi. Ev kadını ve fabrikada çalışanın da emekçi kadınlar olduğuna inanıyorum. Ben de 15 yıl fabrikalarda çalışmış bir kardeşinizim. Eğer emekçi kadın dediğiniz, bütün kadınları kuşatıyorsa eyvallah onu da yapalım." 8 Mart'a şunun şurasında 4.5 ay var. Bakalım, bu söz hayata geçecek mi?

Manisa mesiri THY ile dünyaya açılıyor

Manisa deyince akla önce mesir macunu gelir. Tabii bir de meşhur üzümü. Ancak ne hikmetse bugüne kadar adı kentle özdeşleşen bu ürünleri dünyaya tanıtmak için hiçbir girişimde bulunulmamış. Ta ki AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş işe el atana kadar. Asıl mesleği doktorluk olan Yurttaş, parlamentoya girdikten sonra ilk iş olarak Türk Hava Yolları'nın (THY) kapısını çalmış. Uçaklarda Sultaniye üzümü ve mesir macunu ikram edilmesini öneren vekilin, THY yetkililerini ikna etmesi zor olmamış. KOSGEB'in de destek verdiği projenin ilk etabı Aralık'ta hayata geçiyor. THY'nin tüm yolcularına artık 25'er gramlık özel paketlerde Sultaniye üzümü ikram edilecek. Üzüm'ün ardından sıra mesir macununa gelecek. Her derde deva mesir, dünyanın dört bir yanına uçan THY sayesinde adını 5 kıtada duyuracak. Mart ayında başlayacak bu proje Mesir şenliklerinin başlayacağı tarihe kadar devam edecek. Ege'nin yükselen yıldızı Manisa'nın adını dünyaya duyuracak projelerin ikisi de on numara. Emeği geçen herkes alkışı hak ediyor.

Aydın'a iki yeni üniversite

Türkiye'nin önde gelen tarım ve turizm kenti Aydın, taşıdığı bu etiketlere bir yenisini daha ekleme yolunda. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın hazırladığı kanun teklifi kabul edilirse, kentte iki yeni üniversite kurulacak. Yani Aydın tam bir üniversite kenti haline gelecek. Yeni üniversitelerinin isimleri de hazır. Söke'de kurulacak olanı Milet, Nazilli'deki ise Sümer Üniversitesi adıyla eğitim verecek. Her iki üniversitede tıp fakülteleri ve teknokentler olacak. Uzunırmak ilk adımı attı. Şimdi sıra Aydın'ın diğer milletvekillerinde. Onlar da teklifi desteklerse, bu işi oldu bilin.

Şoförünü eve bırakan vekil
Plan Bütçe Komisyonu her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli diyaloglara sahne oluyor. AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, TBMM bütçesi görüşülürken Cemil Çiçek'i karşısında görünce başladı şikayetlerini sıralamaya. Önce Meclis lokantasının menüsünde yemeklerin fiyatlarının yazmasını eleştirdi. "Misafirlerimizin ikram ettiğimiz yemeğinin fiyatını bilmesi bizi rencide ediyor" diyen Boğa, daha sonra milletvekili odalarının küçüklüğünden yakındı. AK Partili vekilin bir diğer şikayeti ise ulaşım konusundaydı. Meclis'in vekillere bu yıl tahsis ettiği 3. personeli şoför olarak kullandığını anlatan Boğa, "Gece geç saatlere kadar çalıştığımızda araba tek olduğu için şoför beni değil, ben onu bırakmak zorunda kalıyorum" sözleriyle hem Çiçek'e hem komisyon üyelerine tebessüm ettirdi.

HAFTANIN KAYBEDENİ:
İzmit'te deniz otobüsünü kaçıran PKK'lı teröristin polis tarafından aranan kardeşinin Diyarbakır'a kaçma girişimine yardımcı olan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel.

HAFTANIN KAZANANI:

1 aylık maaşını depremzedelere bağışlayan tüm milletvekilleri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA