• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Şirketleri İlgilendiren Süreçler

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.01.2017, 00:00

Şirketlerin başarıya ulaşmaları için sadece çok çalışmaları yeterli olmamaktadır. Ele alınacak projelerin önceden doğru tasarlanması, uluslararası rekabete uygun ve bilgiye dayalı olması gerekmektedir. Serbest dolaşımda bulunan yabancı ürünlerle rekabet edebilmemiz için ürettiğimiz ürünlerin ve yönetim sistemlerimizin uluslararası standartlara uyumlu olması önem taşımaktadır. Yeniden yapılanma, verimlilik artırma, kalite yönetimi ve yeni pazarlara açılma konularının gündemde olması gerekmektedir.

Temel İlkeler

Bu hedeflerin gerçekleşebilmesi için de insan kaynaklarının meslek eğitimine ve gelişmesine öncelik verilmelidir. Çalışan elemanların için bilgi birikimini ve verimliliğini artırabilecekleri bir ortam sağlanmalıdır. Şirketin başarılı olması orada çalışan elemanların bilgi ve yeteneklerinin gelişmesine bağlı bulunmaktadır. Ayrıca işbaşında yapılan eğitimlerle o şirketteki performans artışı arasında somut bir paralellik olmalıdır.

Bir şirketin geleceği birkaç kişinin kararlarıyla ve öngörüleriyle sınırlı kalmamalıdır. Yönetim anlayışı yeni fikirlere ve bireysel görüşlere açık olmalıdır. Şirket yönetim sisteminin şekilci ve yüzeysel olmamasına özen gösterilmelidir. Şirket yönetiminde sadece katı kurallar değil, temel ilkeler ve katılımcı yönetim anlayışı da yer almalıdır. Her şirket vizyonunu ve potansiyelini göz önüne bulundurarak kendi yönetim modelini oluşturmalıdır. Çalışan elemanlar iş akışıyla ilgili bütünsel bir bakışa sahip olabilmeli ve kurumsal hedeflere katkıda bulunabilmelidir.

Şirketlerde daha isabetli kararların alınabilmesi için farklı görüş ve öneriler göz önünde bulundurulmalıdır. Yöneticilerin ve onlara danışmanlık yapan kimselerin bilgi ve deneyimleri geçmiş yıllarda yapılan uygulamalara dayanmaktadır. Bu nedenle ürün tasarımı, üretim teknolojisi, müşteri ilişkileri, maliyetleri azaltma ve yönetim modeli yeni gelişmelere göre güncellenmelidir. Çağdaş yönetim anlayışı sadece sanayide ve ticarette değil eğitim, sağlık, politika, günlük hayat ve sosyal ilişkiler konularında da yararlı ipuçları vermektedir.

Kurumsal Başarılara Ulaşma

İş dünyasında yeni gelişmeleri yakından izlemek ve müşteri eğilimlerini önceden fark etmek gerekmektedir. İş süreçlerinde mevcut durumu olduğu gibi sürdürme alışkanlığı yerine sürekli gelişme hedefi ön planda ele alınmalıdır. Uluslararası rekabet nedeniyle çağdaş yönetim anlayışı ve uygulamaları her kuruluşu ilgilendiren bir süreç durumundadır. Burada önemli bir nokta da çağdaş yönetim anlayışının şirkette çalışan elemanların katılımıyla başarıya ulaşabilmesidir.

Kurumsal başarılara ulaşma hedefi yenilik, yaratıcılık ve sürekli gelişme konularını kapsamak zorundadır. Her birim kendi iş süreçlerini geliştirme ve verimliliği artırma sorumluluğunu taşımalıdır. Asıl işin dışında kalan ürün ve hizmetlerin daha rekabetçi koşullarda dış kaynaklardan sağlanması hedef alınmalıdır. İş süreçlerinde statistiksel yöntemlerden somut olarak yararlanılmalıdır. Şirkette kazanılan tecrübe ve bilgi birikimi zamanla kaybolmamalıdır. Tecrübe ve bilgi birikimi çalışanlarla paylaşılmalı ve kurumsal faydaya dönüştürülmelidir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA