• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Şirketlere Yeni Destekler

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2017, 00:00

Şirketlerin güç kazanmaları ve geleceğe hazırlanmaları açısından yeniden yapılanma konusu gündeme gelmektedir. Şirketlerde organizasyon geliştirme ve yeniden yapılanma süreçleri sadece yöneticilerin üzerine düşen bir görev değildir. Bir şirketin rekabet gücünü artırmak için yapılması gereken yeni düzenlemeler tüm çalışanları ilgilendirmektedir. Şirket içi dengeler ve çalışanların motivasyonu açısından akıl ve gönül birliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca alışıla gelen yönetim anlayışının günümüzün şartlarına uyumlu hale getirilmesi de gerekmektedir.

Verimlilik ve Karlılık Artırılmalı

Karar verme süreçlerinin ve yapılan işlemlerin hızlandırılması için yönetim kademelerinin azaltılması, yetki ve sorumlulukların açık ve net biçimde belirlenmesi gerekmektedir. Çalışanların görev tanımlarının, yetkilerinin ve sorumluluklarının kolay anlaşılabilir yazılı belgeler haline getirilmesi yararlı olmaktadır. Ayrıca çalışanların yetkilerinin ve sorumluluklarının dengeli olması da büyük bir önem taşımaktadır.

Şirketlerin yönetiminde çoğu zaman fazla hiyerarşi olduğu göze çarpmaktadır. Mevcut organizasyon yapısının sadeleştirilmesiyle daha hızlı ve daha somut kararlar alınabilmektedir. Yöneticiler iş süreçlerinde maksimum verim alabilmek için çalışan elemanlara örnek olmalı ve onları motive etmelidir. Yöneticilerin çalışan elemanlarla yüz yüze iletişim kurmaları bu nedenle önem taşımaktadır. Çalışan elemanların başarı düzeyinden ve performansından yöneticiler sorumlu bulunmaktadır. Performans değerlendirme çalışmalarında da bu kriterler göz önünde bulundurulmalıdır.

Şirkette iş yapma ve üretim süreçleri çalışan elemanların mesleki gelişimine katkı sağlayacak şekilde düzenlenmelidir. Takım ruhunun canlı tutulması ve çalışanların takım olarak ödüllendirilmesi daha yararlı sonuçlar vermektedir. Üretimde verimliliğin ve karlılığın sürekli artırılması en öncelikli kurumsal hedefler arasında yer almalıdır.

Şİrketlerde stratejik düşünce ve stratejik yönetim büyük bir önem taşımaktadır. Rekabet edebilir ve öncü bir şirket olabilmek için yapılan işin teknolojisinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Küresel pazardaki gelişmeleri yakından izlemek ve insan kaynaklarının mesleki yeteneklerini geliştirmek zorunlu olmaktadır. Bir kuruluşta çalışan insan kaynaklarının nitelikleri o kuruluşun ürettiği ürünlerin ve verdiği hizmetlerin kalitesini ve rekabet gücünü belirlemektedir.

Dünyayı Etkileyen Stratejik Belirsizlikler

İş dünyasında bir ürüne ya da bir hizmete dönüştürülmeyen bilginin hiçbir değeri bulunmamaktadır. Şirketlerde inovasyonun tanımı özgün yenilikler yapma, rekabet gücünü artırma ve yüksek katma değer yaratma süreci olarak özetlenebilir. ARGE gibi inovasyon çalışmaları da günümüzde büyük bir önem ve öncelik taşımaktadır.

Yoğun küresel rekabet ve dünyayı etkileyen stratejik belirsizlikler nedeniyle pek çok şirket zor bir dönemden geçmektedir. Ekonomimizin geliştirilmesi amacıyla yeniden yapılanma, yeni teknoloji yatırımları yapma, insan kaynaklarının mesleki becerilerini geliştirme ve istihdamı artırma konularında şirketlere yeni destekler sağlanması yararlı olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA