• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Platform Y ve Y Kuşağı

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.07.2017, 00:00

Teknolojik gelişmelerin hayatımıza yaptığı olumlu katkılar, yeni iletişim sistemlerinin sağladığı hız ve kolaylıklar, dijitalleşme ve bilgi teknolojilerinin küresel pazarlarda ve tüm iş kollarında uygulama alanlarının giderek yaygınlaşması insanlar arasında çok farklı görüşlerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Ayrıca yıllar boyunca yetişkinlerle genç kuşaklar arasında birtakım farklılıkların bulunduğu da bilinmektedir. Duygu, düşünce, çıkar beklentileri ve amaç ayrılıklarından meydana gelen bu farklılıklar iş dünyasında ve sosyal hayatta birtakım zorluklar yaratmaktadır.

Umudumuzu Artıran Projeler

Tek tip insanlar yetiştirmek ve insanlar arasında tam bir uyum ve denge sağlamak söz konusu olamamaktadır. Kuşakların birbirlerine ön yargılarla yaklaşmaları aralarındaki uyumu ve uzlaşmayı engelleyen en önemli sebepler arasında yer almaktdır. Bilimsel araştırmalara göre kuşaklar arasında yaşanan bu farklılıklar ve uyum zorlukları giderek artırmaktadır. Ancak böyle düşünceler günümüzde bir kısırdöngü haline gelmekte ve kimseye de bir fayda sağlamamaktadır. Oysa iş dünyasında yeni gelişmelere uyum sağlayacak somut projelere ve yatırımlara ihtiyaç duyulmaktadır.

1980-1999 yılları arasında doğan özgürlüğe düşkün, marjinal, otoriteye somut verilerle yaklaşabilen, araştırmaya, yeniliklere ve teknolojiye duyarlı gençler Y kuşağı olarak tanımlanmaktadır. Ulusal ekonomilerin küreselleştiği ve kültürlerarası etkileşimin giderek arttığı bir dönemde Y kuşağı uzmanlar tarafından yenilikçi ve yaratıcı nitelikleri üstün gençler olarak tanımlanmaktadır. Y kuşağı Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 35'ini oluşturmaktadır.

Ülkemizde Y kuşağı ile ilgili örnek bir etkinlikten söz etmek istiyorum. Platform Y projesi TAYSAD tarafından hayata geçirilen yeni bir oluşum. Platform Y, otomotiv tedarik sanayinin genç kuşak temsilcilerinin sosyal ağ bilincini ve sektöre katkılarını artırma amacıyla etkinlikler düzenlemektedier. TAYSAD Başkanı Alper Kanca Platform Y ile ilgili amaçlarını şöyle anlatmaktadır:

"2018'de 40'ncı yılına girecek olan TAYSAD ihracat odaklı stratejilerle ülke ekonomisinde etkin bir role sahip oldu. Etkinliklerimizin daha çok güçlenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için otomotiv tedarik sektörünün genç temsilcilerini de sektöre katkı sunma noktasında daha aktif hale getirmeyi amaçlıyoruz. Sektörde yeniliklere öncülük etmek ve Türk otomotiv tedarik sanayini dünya lideri sektör konumuna yükseltmek için genç kuşaklarla birlikte topyekün hareket etmek zorundayız. Platform Y ile yeni kuşakların birlikteliğine ve paylaşımına katkıda bulunmak istiyoruz. Genç kuşakların bizden daha hızlı ve sonuç odaklı hareket etmeleri, gelecekte Türk otomotiv tedarik sanayinin bugünkünden çok daha iyi bir seviyeye ulaşacağı konusunda umudumuzu artırıyor."

Sorumluluk Duygusunun Paylaşılması

Platform Y örnek bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyayı saran ekonomik, teknolojik ve ticari etkinliklere entegre olma zorunluluğumuz her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde istihdam sorununun çözülmesi, yeni yatırımların yapılması ve insan kaynaklarının daha etkili bir biçimde değerlendirilebilmesi için böyle projeler bizlerin de umudunu artırmaktadır. Genç kuşakların önünün açılması, kendilerini daha açıkça ifade edebilmeleri, toplumda sağlıklı fikir alışverişinin yapılması ve sorumluluk duygusunun tüm kesimlerce paylaşılması büyük bir önem taşımaktadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA