• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Aşk için gelmişiz

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.04.2016, 00:00
Severim tasavvuf müziğini. İnsanın Allah'a olan kulluğunun farkına varmasını sağlamak için yapılan bir müzik türüdür. İlahidir. Temelinde Mevlevi müziği vardır ve icrasında özellikle ney ve bendir kullanılır.

Bir süredir arabamda Mustafa Ceceli'nin son albümünü dinliyorum. Bir dost toplantısında bir araya geldiğimizde hem de tam evlilik yıldönümümüze rastlayan gece bize imzaladığı albümünü. Adı: Aşk İçin Gelmişiz Mustafa Ceceli benim son 6 yıldır en beğendiğim müzisyen ve şarkıcılardan biri.

Daha 35 yaşında ama yaptığı işlere, kazandığı ödüllere bakınca hayranlığım daha da artıyor Sezen Aksu'nun mutfağında yetişen genç ekibin arasında geçiyordu adı onunla ilk işimizi yaptığımızda. 2006'da yayınlanan "41 Kere Maşallah" tribute albümümde Emre Altuğ'un seslendirdiği "Heyamola" şarkımın düzenlemesini yapmıştı.

Hacı lakabıyla anılıyordu 26 yaşındaki genç. Genç yaşta Hacca gitmiş ve hacı olmuştu.

2009'da aranjörlüğüne şarkıcılığı ekledi ve çok başarılı oldu. O günlerden itibaren her yıl ödül üstüne ödül kazanmaya başladı.

Albümleri satıyor, milyonlarca tıklanıyor ve konserlerini gençler dolduruyordu.

Ceceli son 5 yılın en sevilen erkek şarkıcısı konumundaydı Üç yıl önce bir yurt dışı seyahatimde tesadüfen karşılaştık, hatta onun kullandığı arabayla Monte Carlo'dan Cannes'a geldik.

Şoförlüğü de dört dörtlüktü Günlerdir Aysun'la mırıldandığımız "Aşk İçin Gelmişiz" adlı şarkıyı o seslendiriyor.

Aynı adı taşıyan albümünün ilk şarkısı ve insanın yüreğine işliyor. Kitaplarının tiryakisi olduğum Ahmed Hulusi'nin sözlerini Alper Altuntoprak bestelemiş ve düzenlemeyi yapan Ceceli enfes yorumlamış Geçen akşam galasına gittiğim "Somuncu Baba" filminin de final sahnesinde kullanılan şarkı tasavvuf müziğinin çok güzel örneklerinden biri olarak içimize işledi Albümde 11 şarkı var.

Zara'nın sözlerini yazdığı Ekrem Düzgünoğlu'nun bestesi "Sultanım" dan, Aşık Daimi'nin "Kainatın Aynasıyım" ve Yunus Emre'nin "Ben Yürürüm Yane Yane" ilahisine kadar çok güzel seslendirilmiş 11 eser "Aşk İçin Gelmişiz" şarkısının bestelenmesinden, tüm eserlerin düzenlenme ve icrasına, Mustafa Ceceli tarafından okunmasına kadar haftalarca sürecek bir işin 10 günde bitirildiğini öğrendiğimde daha da şaşırdım.

Albüme neyini üfleyerek Eyüp Hamiş, gitarıyla Erdem Sökmen, keman, viola, çello, ud çalarak bir zamanlar birlikte çalıştığımız Onur Nar da katkıda bulunmuşlar Kayıtların bir kısmı da Amerika'da yapılmış "Aşk için gelmişiz biz bu cihana/ Dostu sevmektir bizim işimiz/ Allah der her bir zerremiz/ Ağyar görenden bize ne/ Yer gök seslenir her dem Allah/ Benlikten geçenin yaridir Allah/ Aşk bulan neyler ki bu dünyayı/ Her dem seslenir o: Allah Allah." Ben çok etkilendim. Tavsiye ederim
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA