• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Las Vegas'ta kültür turu

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2015, 00:00
Bu hafta sizlere birçok kişinin adını duyar duymaz kuarhanelerini aklına getirdiği Las Vegas'ı farklı bir açıdan tanıtacağım... Muhteşem gösteriler, muhteşem oteller, restoran ve kafeler...

İyi pazarlar, duyduğuma göre havalar güzel. Böylece hafta sonları başta Çeşme, Urla, en azından Kordon boyu canlandıkca canlanmış. Hepinize mutlu, rengarenk bir yaz diliyorum.
Şu an burada sabah 6. size bu mektubu yazmaya başlamadan hani akşam Ahum kızı Ceyla ve torunu Kaan'la dün gece Broadway'de izlediğimiz 'Dr. Zhivago'nun resimlerini face ve instagrama yüklerken gördüğüm ve şokunu, üzüntüsünü atlatamadığım haberden bahsetmeden geçemeyeceğim. Türk tiyatrosunun ve sinemasının duayenlerinden Zeki Alasya... Peşpeşe veda eden sanat abidelerimize bir duayen daha katıldı. Gençlimde en çok haz duyarak gerek Sıraselvilerdeki (ilk) Kabare tiyatrolarında, gerek evimin yanındaki defalarca gittiğim Konak Sineması salonlarında doyamadan izlediğim yeri doldururması mümkün olmayan Zeki Alasya...
Mekanın cennet olsun, nurlar içinde ol.
JACKSON MÜZİKALİ ONE
Yaprak dökümü tüm hızıyla devam ediyor, dilerim bir süre dursun. Geçen hafta size anlattığım Las Vegas ve Londra turuna başlamaya hazırlanırken dünyaya veda etmiş Amerika'nın belki de en ünlü şarkıcı ve şovmen'i Michael Jackson'ın dillerden düşmeyan şarkılarından oluşan müzikali 'One' ile devam etmek istiyorum. Dünyanın belki en cesur ve renkli gösterilerini sunan 'Cirque de Soleil'in sunduğu bu şaheser gösteriye 2. kez gittim ve ilk seyrettiğim hazın belki daha fazlasını bile aldım oradaki her izleyici gibi. Hele son bölümde sanatçının dans grubunun önüne geçip şarkısını söyleyip danslara eşlik eden hollogramı sahnede yerini alınca...
Şov sonrası Jackson hayranları salonun girişindeki sanatçının tişortlerinin, DVD ve CD'lerinin, şapka ve kemerlerinin, mug'larının, anahtarlık vs kendini hatırlacatak objelerin satıldığı mağazada soluğu alıyorlar.

MGM'DE DEV GÖSTERİ
Yine bu kez 3. kez izlediğim bir sanat şaheseri.... 'KA'... Hakiki bir 'Cirque de Soleil' gösterisi. O da yıllardır MGM'de. Dev mekan içeri girer girmez dekoru ve her yanından gelen değişik şes ve müzik tınıları ile değişik kostüm ve inanılmaz hareketleri sunan dansçıları ile sizi gösteriye hazırlıyor. İnanın her gittiğimde bir evvelkinden daha büyük hazla izliyorum.
Hatırlarsınız, birkaç ay evvel çıkmıştı haberlerde. Akrobatlardan birinin görülmeyen ipi bağlamadığından hayatını kaybettiği gösteri 'KA' 165 milyon dolarlık bir gösteri. Süper gösteriyi izledikten sonra MGM'de tur atmak ve ünlü Hakkasan'a gidip akşam yemeği yemek şart gibi. Biz de şartlara uyduk tabii ki.
Bilenler bilir Las Vegas kumarı ile ünlenmiş bir yerdir. Benim buralara yıllardır gelmeme rağmen havaalanından başlayan kumar serüvenlerinin hiçbirine katılmam söz konusu bile olmadığı için bu çok renkli beldenin diğer her yönüyle ilgili faaliyetlerini doya doya yaptığım kesindir.
VEGAS KASABALARI
Buradaki muhteşem gösteriler haricindeki konserler, birbirinden renkli otel kafeleri, herbiri ünlü bir aşçının imzasını taşıyan restoranlar haricinde Vegas'ın 'trip' denen oteller mevkinin dışındaki birbirinden güzel ve değişik Vegas kasabalarının gezileri asıl keyif, keyif, keyif... Alışveriş tutkunları için her şeyi bulabileceğiniz Mall'ler birbirinin peşi sıra dizili. Hele yaşam merkezlerindeki (şehir kenarı olsun, dağdakiler olsun) birbirinden güzel villaların bulunduğu muhitleri atlamamak lazım. 2-3 Casino oteli gezip 'Vegas'ı gördük' dememek lazım bence.
Vegas'ta 'Chanel'in müdürlerinden arkadaşım Levent Tulay'la bu kez epey gezdik. Levent'in oturduğu villalar sitesinde oturan Michael Jackson'un babasına rastladık. Yine arkadaşımın oturduğu semtte birbirinden güzel evlerin arasındaydık ki biri çok hoşumuza gitti ve bahçede olan sahibi ile sohbete girdik. Hanımı mimar olan arkadaş evlerinin küçücüğünü kızları için bahçelerine inşa ettiklerini anlattı ve minik evi ziyaret ettirdi bize. Resmen küçük bir evdi, tüm eşyasıyla.

GERÇEK VENEDİK GİBİ
Las Vegas'ta vazgeçemediğim otellerden biri Venetian'dır. Diana Ross'u izlediğim Venetian... Bir başında tüm sevilen sanatçıların mumyalarının sergilendiği 'Madame Tussauds' müzesi, diğer başında harika restoranlar 'Lavo' vs... Dev otelin içinde baştanbaşa akan gondolcuların İtalyan melodileri ile inlettiği Venedik gondallarının gezindiği San Marco Meydanı. Her yanı İtalyan restoranları, kafeleri, dondurmacıları ile bezenmiş San Marco Meydanı. Gün içinde her türlü Venedik aktiviteleri ile dopdolu gösteriler meydanın her tarafında sizleri karşılıyor.
Bir de kaldığım Mandalay Bay tesisinin bitişiğindeki buraya ait olan Vegas'ın en yeni oteli Delano'yu anlatmadan geçemem. Çok şık antresinin, bar ve kafesinin, resepsiyonunun buluduğu huzurlu mekan en iyi bölümlerinden biri de tepede Bruno Riou'nun şefliğindeki muhteşem manzaralı Mix Restaurant ve barını anmadan geçemeyeceğim.

BELAGIO'DA JAPON BAHÇESİ
Tabii ki geçemeyeceğim bir şaheser daha Bellagio. Yıllarca her gittiğimde çok haz duyarak kaldığım Belagio. Tabii ki dünyanın belki en uzun soluklu ses ve ışık gösterilerinden biri burada dev tesisin önündeki dev havuzda yapılıyor. Her gece kısa aralıklarla. Bu gösteriyi her seferinde yüzlerce kişi seyrediyor. Tabii ki harika mutfağı olan 'Olives' restorandan Ahum, Şulem, Alam, Cem ile seyretmek ayrı bir haz, Belagio'nun sürekli yeni şaheserlerle açılan kapalı bahçelerinde bu kez Japon bahçesi vardı. Her şeyi ile mükemmel Belagio'da epey hatıralar canlandı.
Bol bol dolaştık Las Vegas'ı. Bir diğer Vegas yolculuğuna kadar sizlere bol bol buralarda yaptıklarımı yazacağım. Sağlıkla kalınız...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA