• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Ferdi Özbeğen ile birlikte kutlardık doğum günlerimizi

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.08.2015, 00:00
Benim doğum günü 18 Ağustos, Ferdi'ninki ise 17 artarda olan doğumgünlerimizi birleştirir 18'inde beraber kutlardık tüm dostlarla

Canım Yeni Asır okuyucu arkadaşlarım kardeşlerim dostlarım... Çok uzun bir süredir tüm anılarımı taze taze sizinle paylaşıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. Her yıl 18 Ağustos günü doğum günümü, arkadaşlarım sayesinde çoşku içinde geçen günümü veya günlerimi (kaç kez 7 gün 7 gece sürdü) sizinle paylaştım. Her yıl değişmeyen bir şey vardı. Benden 1 gün evvel doğan Ferdim (Ferdi Özbeğen) ile mutlak birlikte kutladığımız doğum günlerimiz idi. 2 yıl oldu Ferdi'yi kaybettik. Bugün onu gurur ve sevgi ile anmak istedim. İzmir'i çok severdi, çünkü hem İzmirli idi hem de İzmir'de, yazmakla kitaplara sığmayacak çok hatırası vardı. 1464 sokakta doğmuştu. Hariciye okumak için gittiği İstanbul'da Yeşilköy Çınar otelinde çıktığı sahne çalışmaları seneler sürdü. Elmadağ 'Sevillanas' derken 'taşlık'... 30'u aşkın albümü ile herkesin kalbimi fethetti. Sevmiyenine hiç rastlamadım desem yeridir. Yeni Asır röpörtajımızda, "Eskiden gazoz kapaklarından konser bileti çıkmazdı, gelenler kaliteli kişilerdi hep' demişti. Yıllar sonra devir değişmesine rağmen her zaman en sevilen ve en sayılan sanatçı kimliğini kaybetmeyen canım arkadaşımın benden önceki gün olan yaş gününü beraber kutlardık. Ben de bugün kutluyorum senin doğum gününü. Hiçbir zaman unutmayacağım, benim en sevdiğim dostlarımdan Ferdi'm.
Hep de bizi birbirimize benzettikleri için de iftihar ederim seninle.

BODRUM'DA KUTLANDI
Dün Ferdi bugün ben derken Ferdi'min yaş günü Bodrum'da pazartesi gecesi onun haz duyduğu şekilde kutlandı. Özgür Aras, Ertan Öztaş, Lolita Finzi, Işıl Ay, Emel Sözer, Vildan Karamanoğlu, Özgür Çetin ve Neslihan Yarcıcı'nın başı çektiği güzel bir topluluk Bodrum 'Zazu'da toplandı. Feraye ve Ali Poyrazoğlu gelemediler bir tek. Gecenin toparlandığı bir anda dev ekranda Ferdi'min canlı performansı devreye girince 'Elbet Bir Gün Buluşacagız' şarkısı ile kimse göz yaşlarını tutamamış. Sağ olsun Ertan Öztaş, İstanbul Taksim'de kışın çalıştığı Portofino Restoran'daki Ferdi'nin son canlı performanslarından birinin kaydını getirmiş. Orada olmadığıma ne kadar üzüldüm desem azdır. Mekanın cennet olsun nurlar içinde ol Ferdim.

MERILYN İLE DOĞUM GÜNÜ POZU
Bana gerek facebook, gerek telefon, gerek mail, gerekse instagram ve de New York'ta bizzat yapılan yeni yaş tebrikleri o kadar yoğundu ki inanın gözyaşlarımı tutamadım. Ne kadar güzel bir şey, demek ki diyorsunuz pozitif ruh alışverişi yaptık hep dostlarla, arkadaşlarla hatta yeni tanıştığım kişilerle. Ben de üşenmedim. Frak ceketimi giydim, papyonumu taktım Times Square'e indim. Marilyn Monroe'nun yeni dikilmiş heykeline gittim. O güzel ölmez yıldıza sarıldım. Bana deli diyen Levo'ya resim çektirdim. (Bu ara o da poz verdi) Ve sanal medyaya 'teşekkür' için atıverdim. Dileğim Ferdi'min, Zeki Bey'in (Müren), Müzeyyen ablamın bir Marilyn Monroe, bir Elvis Prestley, bir Audrey Hepburn... gibi ölümsüz olması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA