• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
YAZA DAMGA VURAN AŞK MELODİLERİ BÜLENT GÜRLÜK

YAZA DAMGA VURAN AŞK MELODİLERİ

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.08.2017, 00:00

Yaz gelince havaların sıcaklığı insanın havasını da değiştiriyor. Baharla başlayıp içimizi kıpır kıpır hareketlendiren duyguların peşi sıra koştururken, dinlediğimiz aşk şarkıları aylarca dilimizden düşmüyor. Bu yüzden, dünyayı hareketlendiren en hit şarkılarını yaz aylarında patlamaya hazır bomba kıvamında youtube'a bırakıyor müzik dünyasının ünlüleri... Biliyorsunuz, en iyi şarkıya video klip çekerek internete yüklemek ve oradan gelecek izlenme oranlarıyla hava basmak, albümlerin satış rakamlarından bile daha popüler hale geldi.

RÜYADA HİSSETTİREN VİDEOLAR

Bunda bir şarkının uyandırdığı ilginin sadece 'müzikle' sınırlı kalmayıp çekilen klibiyle öne çıkmasının etkisi büyük. O videoların insanı değişik kültürlerin sokakları, sahili, denizi ve insanları arasında hissettirmesi çok etkileyici değil mi? Hele yüreğimizdeki her duyguya ayrı ayrı dokunan notaların kıvrak danslarla ve ritimle kışkırtıcı sahnelere dönüşmesi, coşkulu ya da dokunaklı hikayelerin bizi içine çekmesi, sıradan bir şarkı dinlemenin çok ötesinde tatlar bırakıyor... İşte biz de bu yazın en çok dinlenen, dillerden ve hafızalardan eksilmeyen melodileri arasında bir yolculuğa çıkalım dedik.

Jennifer Lopez (Ni Tu Ni Yo)

Latin müziğinin dünya yıldızlarından Porto Riko kökenli Amerikalı şarkıcı, oyuncu ve dansçı Jennifer Lopez, Türkçesi 'Ne Sen Ne Ben' anlamına gelen 'Ni Tu Ni Yo' kaydıyla yaza damga vuran isimlerden...
Reggaeton ezgilerini Küba müziğinin geleneksel formuyla birleştiren Küba grubu Gente de Zona'nın üretimi olan 'Ni Tu Ni Yo', Lopez'in dokuzuncu albümünün hit şarkılarından biri. Ancak parça albüm henüz çıkmadan 4 Temmuz 2017'de Sony Music Latin tarafından dijital kayıt ve klibiyle ünlü şarkıcının hayranlarıyla buluştu.

Ed Sheeran (Shape of You)

Sheeran , üçüncü albümü "Böl" ile 2017 gündemine oturan şarkıcılardan... Hoş bir hikayesi olan 'Shape Of You' parçasının videosunda iki sporcunun ringde başlayıp birlikte gittikleri yemekte alevlenen aşkı görüntülere yansıyor. Yumuşak melodilerin, dans ve ritmin ksilofon, gitar ve perküsyonlarla yansıtıldığı şarkı romantizmin coşkusunu hissettiriyor. Tıpkı 'Cheap Thrills' gibi, 'Shape of You' da Rihanna tarafından kaydedilmek üzere yazılmasına rağmen, Ed Sheeran daha sonra tek başına üstlendiği şarkısıyla sevenlerinden tam not aldı.

C. Tangana (Mala Mujer

Adı Anton Alvarez Alfaro olan rapçi, 2017 başlarında 'C.Tangana Latino Turu' adıyla çıktığı Latin Amerika turunun ardından Sony Music ile resmi sözleşme yaptı. Bu anlaşmanın ardından İspanya'da kendisini şöhrete ulaştıran 'Mala Mujer'i yayınladı. Bu kayıt Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinin yanı sıra İspanya listelerinde üst sıraları zorlamayı başardı. 2017 yazının ağızdan düşmeyen şarkıları arasında sayılan 'Mala Mujer' aynı zamanda C. Tangana kariyerinin ilk single video kaydı...

Miley Cyrus (Malibu

Amerikal ı şarkıcı Miley Cyrus'ın altıncı albümünün en parlak şarkısı. Miley Cyrus'un Oren Yoel ile birlikte yazdığı parçanın prömiyerini Beats 1 11 Mayıs 2017'de yaptı. Cyrus'un 'The Last Song' filminde birlikte başrolünü paylaştığı ve 2016'da nişanlandığı Liam Hemsworth için yazdığını açıkladığı aşk şarkısı Amerika'da Billboard Hot 100'de ilk 10'a girmeyi başardı. Bu Miley'in ilk ona giren dokuzuncu şarkısı oldu. Şarkının müzik klibi şarkıyla aynı gün yayınlandı ve güzel şarkıcı beyaz kıyafetlerle sahil kenarında kamera karşısına geçti.

Maluma (Felices Los 4)

Asıl adı Juan Luis Londonyo Arias olan Kolombiyalı reggaeton şarkıcısı Maluma, yumuşak tenor sesi ve romantik müzikleriyle 2017'nin sevilen yaz şarkılarına damgasını vurmayı bildi. İspanyolca televizyon ağı Univision tarafından sunulan Latin müzik ödüllü 'Premios Lo Nuestro'da 'Yılın Sanatçısı' seçilmeyi başaran genç şarkıcı, 'Felices los 4' şarkısıyla hayranlarını coşturmaya devam ediyor.

Luis Fonsi (Despacito)

Porto Rikolu 39 yaşındaki şarkıcı Luis Fonsi, Türkçe 'yavaşça' anlamına gelen ve 10 Ocak 2017 tarihinde YouTube'da yayınladığı 'Despacito'şarkısıyla 2017 yazının en çok dinlenme rekorlarını altüst etti. YouTube'da 4 yıl boyunca en çok izlenmede liste başında kalarak Guinness rekorlar kitabına geçen Psy'ın 'Gangnam Style' şarkısını 'Sorry' parçasıyla Justin Bieber geride bırakmıştı. Fonsi ise 6 ayda 4.6 milyarın üzerinde görüntülenen 'Despacito' şarkısıyla bu yaz Justin Bieber'i de sildi süpürdü.

Pitbull ve J Balvin (Hey Ma)

Amerikal ı rapçi Pitbull ve Kolombiyalı şarkıcı J Balvin tarafından çekilen ve 2017 eylem filmi 'Fate of the Furious'un film müziği olan 'Hey Ma' muhteşem ritmi, canlı renkleri ve aksiyon sahneleriyle yılın en başarılı kayıtları arasında gösterildi. Küba kökenli ABD'li şarkıcı Camila Cabello'nun vokalistliğini yaptığı şarkı, sanatçılar Sermstyle, Tinashe Sibanda, Philip Kembo, Soaky Siren ve Johnny Yukon ile birlikte üretildi. Yazın sıcaklığını tüm melodilerine sindirmeyi başaran şarkının iki versiyonu var; İspanyolca ve İngilizce.

Enrique Iglesias (Subeme la Radio)

Latin müziğin gözdelerinden Enrique Iglesias, klip çekimleri Küba'nın başkenti Havana'da yapılan ve 2017'nin sevilenleri arasına girmeyi başaran şarkısı 'Subeme la Radio' ile hayranlarını müziğe ve dansa doyurdu. Tüm dünyada büyük ilgi gören, 400 civarında müzik ödülünün sahibi olan şarkıcı bu yıl da şarkısı ve aksiyon yüklü videosuyla adından söz ettirmeyi başardı.

Shakira (Me Enamore)

Latin müziğinin sihirli sesi Kolombiyalı Shakira, 26 Mayıs'ta çıkardığı yeni albümü 'El Dorado' henüz piyasaya sürülmeden önce, 'Me Enamore' adlı şarkısının klibini çekmişti bile... Bu videosunda da her zamanki gibi şımarıklıkları, dansları, şakalarıyla ilginç karelere imza atan Shakira'nın klipteki partneri ise gerçek hayatındaki aşkı, futbolcu eşi Pique oldu. Shaki'nin şarkısı, bu yazın beğeniyle dinlenen ve izlenen ezgileri arasındaki yerini aldı.

DJ Khaled (I'm the One)

Türkçesi 'Ben Benim' adlı şarkıyı Amerikalı müzisyen DJ Khaled yazdı ve söyledi. Kanadalı şarkıcı Justin Bieber ve Amerikalı rapçiler Quavo, Chance the Rapper ve Lil Wayne'in üretiminde rol oynadığı şarkı 28 Nisan 2017'de We the Best ve Epic Records tarafından Khaled'in onuncu stüdyo albümü Grateful'den ikinci single olarak çıkarıldı. Albümün videosu yine bu yazın en çok rağbet gören kayıtları arasında sayılmayı başardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA