• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.12.2016, 00:00

04 ARALIK 1976

DÜNYA

İspanya'da dört parti aynı isim altında birleşti


İspanya'da dört siyasal parti, "Sosyal Demokratik İttifat" adı altında bir birlik oluşturdular. Gruba dahil olan dört partiden biri olan İspanyol Sosyal Demokratik Partisinden İktisatçı Antonio Garcia Lopez düzenlediği basın toplantısında, ittifakın İspanya sol hareketini uluslararası gruplardan ayırma amacı taşıdığını söyledi. Garcia Lopez, İspanya siyasal hayatına yabancı müdahalesinin iç savaşın gösterdiği gibi ülkeyi her zaman felakete götürdüğünü belirtti.

İZMİR

Ecevit'e saldırı


CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in deprem bölgesindeki gezisi olaylı geçti. Çaldıran ve Muradiye'de İstanbul ve Ankara'dan geldikleri belirtilen bir grup genç, Ecevit'i "Kürdara Azadi" , "Doğu'da zulme son" , "İşgalciler defolun" diye bağırarak karşıladı. Ecevit kendilerinden önce susmalarını istedi. Susturamayınca bu defa üstlerine yürümek istedi. Koruma polisleri Ecevit'i engelledi. Bu arada CHP heyeti göstericilerin saldırısına uğradı. Olaylardan sonra gazetecilere açıklama yapan Ecevit, "Bu kimseler hükümetten himaye görüyor. YSE ve DSİ araçlarıyla taşınmışlar" dedi.

SPOR

Garrincha yirminci çocuğuna kavuştu


Brezilya Milli Takımının yakın gelecekteki efsanevi futbolcusu Manuel Garrincha, hafta içinde yirminci çocuğuna kavuştu. 1958-62-66 Dünya kupalarının ünlü yıldızı, bu son doğumda istediği erkek çocuğun babası oldu. Garrincha'nın ilk eşinden 8, ikinci eşinden 6, ve öksüzler yurdundan evlat edindiği 5 kız çocuğu bulunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI