• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2017, 00:00

09 MART 1977

DÜNYA

Danimarka'da seçimleri iktidar partisi kazandı

Danimarka'da yapılan genel seçimlerde 12 sandalye daha kazanan Sosyal Demokrat Parti'nin Lideri Başbakan Anker Joergensen'in bir çoğunluk koalisyonu kurmaya hazırlandığı bildiriliyor. Joergensen'in Sosyal Demokrat Partisi, Salı gecesi kesinleşen seçim sonuçlarına göre, 179 üyeli parlamentodaki üye sayısını 53'ten 65'e yükseltti. Hükümet partileri seçimden kazançlı çıkarken ana muhalefet partisi liberaller büyük bir oy kaybına uğradı.

İZMİR

Ege'de heyecan

Egeli tütün üreticisine bir yıllık alın terinin karşılığı olarak 7 milyar lira kazandıracağı hesaplanan 1976 ürünü Ege ekici tütün piyasası bugün piyasası bugün açılıyor. Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan, başfiyatın piyasa günü Tekel Bakanı tarafından açıklanması üstüne kurulu bir geleneği Aydın'da dün yıktı ve başfiyatın 50 lira, ortalama fiyatın ise 43 lira olacağını bir gün önceden duyurdu.

SPOR

İspanya'da futbola siyaset girdi

Barcelona'nın ünlü yıldızı Johann Cruyff'un, geçenlerde oynanan Malaga maçında hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle 3 maç cezaya çarptırılması, İspanya'da başlı başına siyasal bir konu haline geldi. Futbol hakemleri Katalonya ve Bask bölgelerinde maç idare etmekten kaçınacaklarını söylerken, Barcelona kulübü bir ültimatomla federasyonun karşısına dikilerek, Cruyff'a verilen cezanın kaldırılmasını ve hakemin futboldan men edilmesini istedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA