YAPILIŞI: Patatesleri iyice yıkayın ve kurulayın (taze patates bulamazsanız kabuklarını soyun). Enlemesine, birbirinden tamamen ayırmadın ince ince dilimleyin. Fırça yardımıyla üzerlerini ve dilimlerin aralarını yağlayın. Dilimlerin arasına minik minik doğradığınız sarımsakları yerleştirin.
Üzerine tuz gezdirip fırına verin, 180 derecede kızarana kadar pişirin. Patatesler tamamen piştikten sonra fırından alıp dilimlerin arasına Kaşar dilimleri yerleştirip tekrar fırına verin. Kaşarlar istediğiniz miktarda piştiğinde fırından alın.
MALZEMELER
Küçük boy taze patates
Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
İnce dilimlenmiş kaşar peyniri
KIYMALI PATATES TOPLARI
YAPILIŞI: Patatesler haşlanır, kabukları soyulduktan sonra çatalla ezilir. Baharatlar ve kıyılmış maydanoz eklenip iyice karıştırılır. Elimizle hamur bezesi yapar gibi patateslere top şekli verilir.
Kıyma bir tavada kavrulur, soğan ince ince doğranır kıymaya eklenip kavrulur. Tuz, karabiber, pul biber ilave edilerek pişirilir. Kıymalı harç patates toplarının üzerine dökülür. Karıştırma kabına yoğurt rendelenmiş sarımsak ve tuz alınarak karışıtırılır ve kıymanın üzerine dökülür.
Yağ, nane, pul biber küçük bir tavada kızartılır ve yoğurdun üzerine gezdirilip servis edilir.
MALZEMELER
4 adet patates
2 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 çorba kasesi kadar kıyma
1 adet soğan
Üzerine
2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
AJVAR SOS
YAPILIŞI: Patlıcanları ve biberleri közleyin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Sarımsakları rendeleyip ekleyin ve kavurun. Domatesleri rendeleyip ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri ekleyin.
Karışımı blenderdan geçirin. Tuz ve pul biberini ekleyip karıştırın. 10- 15 dakika daha pişirin. Sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. 1 gece bu şekilde beklettikten sonra güneş görmeyen bir yere kaldırın.
MALZEMELER
2 kilogram patlıcan
1 kilogram kırmızı biber
8 adet orta boy domates
2 adet soğan
8 - 9 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı tuz