• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Kaşarlı yaprak patates

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.03.2017, 00:00

YAPILIŞI: Patatesleri iyice yıkayın ve kurulayın (taze patates bulamazsanız kabuklarını soyun). Enlemesine, birbirinden tamamen ayırmadın ince ince dilimleyin. Fırça yardımıyla üzerlerini ve dilimlerin aralarını yağlayın. Dilimlerin arasına minik minik doğradığınız sarımsakları yerleştirin.
Üzerine tuz gezdirip fırına verin, 180 derecede kızarana kadar pişirin. Patatesler tamamen piştikten sonra fırından alıp dilimlerin arasına Kaşar dilimleri yerleştirip tekrar fırına verin. Kaşarlar istediğiniz miktarda piştiğinde fırından alın.

MALZEMELER

Küçük boy taze patates
Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
İnce dilimlenmiş kaşar peyniri


KIYMALI PATATES TOPLARI

YAPILIŞI: Patatesler haşlanır, kabukları soyulduktan sonra çatalla ezilir. Baharatlar ve kıyılmış maydanoz eklenip iyice karıştırılır. Elimizle hamur bezesi yapar gibi patateslere top şekli verilir.
Kıyma bir tavada kavrulur, soğan ince ince doğranır kıymaya eklenip kavrulur. Tuz, karabiber, pul biber ilave edilerek pişirilir. Kıymalı harç patates toplarının üzerine dökülür. Karıştırma kabına yoğurt rendelenmiş sarımsak ve tuz alınarak karışıtırılır ve kıymanın üzerine dökülür.
Yağ, nane, pul biber küçük bir tavada kızartılır ve yoğurdun üzerine gezdirilip servis edilir.

MALZEMELER

4 adet patates
2 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 çorba kasesi kadar kıyma
1 adet soğan

Üzerine
2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber


AJVAR SOS


YAPILIŞI: Patlıcanları ve biberleri közleyin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Sarımsakları rendeleyip ekleyin ve kavurun. Domatesleri rendeleyip ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri ekleyin.
Karışımı blenderdan geçirin. Tuz ve pul biberini ekleyip karıştırın. 10- 15 dakika daha pişirin. Sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. 1 gece bu şekilde beklettikten sonra güneş görmeyen bir yere kaldırın.

MALZEMELER

2 kilogram patlıcan
1 kilogram kırmızı biber
8 adet orta boy domates
2 adet soğan
8 - 9 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA