MALZEMELER
1 tabak kemiksiz tavuk incik
Yarım paket krema
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI : Tavuk incikleri yıkayıp suyunu iyice süzdürdükten sonra jülyen doğruyoruz.
Tavamıza zeytinyağımızı alıyoruz. İçerisine sarımsağımızı atıp yağın iyice kızmasını bekliyoruz. Suyu iyice süzülen tavuklarımızı (eğer sulu kalırsa tavuklar kızarmadan çok sulanacaktır.) zeytinyağının içerisine atıyoruz. Orta ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 20-25 dakika kadar kavuruyoruz. Tavuklar hafifçe kızarmış olunca isteğe göre tuzunu ilave ettikten sonra yarım paket kremayı da ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz.
SİZİN TARİFLERİNİZ...
Karamelli etimek (Simge Güler)
MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su Kreması için
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek nişasta
3 yemek kaşığı dolu toz şeker, Üzeri için
2 kutu ( 200cl ) krema
2 paket krema katılaştırıcı
İsteğe göre 2 yemek kaşığı Creme Frachie veya labne peyniri
ÜZERİ İÇİN
Hindistan cevizi
Krema ve katılaştırıcı bulamayanlar
1,5 su bardağı soğuk süt ve 2 poşet krem şantiyi çırparak kullanabilirler
Yapılışı: Şekeri karamelize edin sarı rengi alınca sıcak suyu ilave edin içindeki şeker tamamen eriyene kadar kaynatıp ocaktan alın etimekleri tek sıra halinde bor cama dizin ve kaynattığınız şerbeti üzerine dökün. Kreması için bütün malzemeleri iyice karıştırıp pişirin etimeklerin üstüne dökün.
Buzdolabında biraz soğuması için beklemeye alın. Bu arada krema ve krem katılaştırıcıyı katılaşana kadar çırpın şekeri ve creme frachie ilave edip biraz daha çırpın, hazırlanan kremayı soğumuş olan etimek tatlısının üstüne yayın ve Hindistan cevizini serpin buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis yapın hatta 1 gece dinlenmesi daha iyi olur.