• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Soğan dolması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2017, 00:00
MALZEMELER

5-6 adet iri kuru soğan

İç harcı için;
Yarım su bardağı bulgur
Yarım su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı biber
İsot
Karabiber
Kimyon
Nane
4-5 diş sarımsak
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Su

YAPILIŞI: Besmele ile başlayarak soğanları soyup bölünmeyecek şekilde dikine kesik atarak kaynayan suda 15 dk kadar haşlayalım, suyunu süzüp soğutalım. İç harcını bulgur ve pirinçi yıkayıp kıyma ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğuralım. (soğanlardan kalan sarılamayacak kısımları doğrayıp iç harca ekleyebilirsiniz). Soğuyan soğanlar yaprak yaprak kolayca ayrılacaktır, içini doldurup tencereye dizerek üstüne sosumuzu dökelim ve orta ateşte 30- 35 dk pişirelim. Afiyet şifa olsun.

BALAYI KURABİYESİ

MALZEMELER

1 su bardağı fındık posası
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tam buğday unu

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri iyice karışana kadar blenderdan geçirin. Yuvarlak şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 170derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra çıkarıp üzerine bir havlu örtüp demlenmeye bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA