• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Onlar bize gelemiyorsa biz onlara gideriz” NEŞEM YAŞAR

“Onlar bize gelemiyorsa biz onlara gideriz”

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2017, 00:00

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçıları'ndan oluşan ve keman sanatçısı Gündüz Öğüt tarafından 12 yıl önce kurulan "Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu" büyük bir gönüllük örneği ile il il, ilçe ilçe, köy köy dolaşarak eğitim konserleri veriyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Ardahan/ Göle, Muş ve Ağrı il ilçe köy okullarında gerçekleştirdiği okul konserlerine şimdi de 10-15 Kasım 2017 tarihleri arasında Denizli, Merkezefendi, Pamukkale ve Bozkurt İlçe ve Köylerindeki 9 okul ile devam edecek olan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu (AYÇT) Gündüz Öğüt (keman), Banu Yenilmez (keman), Hande Taban (viyola), Başak Yalçın'dan (viyolonsel) oluşuyor.

HEDEF: BİR YILDA 25 BİN

Eğitim konserlerinde öğrencilere dünya müziklerinden, türkülerimizden, film müzikleri ve çocuk şarkılarından örnekler çalan topluluk, ayrıca arzu eden öğrencilere çalgılarını vererek ilk kez onları bu çalgılarla tanıştırıyor. Konserler sırasında çok sesli müziği anlatan, müziğin güzelliklerini ve hayata katkılarını göstermeye çalışan AYÇT sanatçılarına gittikleri yerlerde ilgi büyük.
Topluluğun sanatçıları sadece büyük şehirlerdeki belli insanlara ulaşmak yerine tüm ülke insanını kucaklamasının zamanının çoktan geldiğine inanıyor. AYÇT sanatçılarının ortak hayali ise, Anadolu'da gidilmedik tek bir köy ve okulun, ulaşılmadık tek bir çocuğun kalmadığı bir Türkiye.

DAVETLER ARTIYOR

AYÇT'nin 1. Kemancısı ve projenin mimarı Gündüz Öğüt, "Yaptığımız bu etkinlikler duyuldukça Anadolu'nun her köşesinden davetler almaya başladık.
Gönül ister ki, Türkiye'nin her köşesindeki sanatçılar bu projeye destek versin ve benzer etkinlikler gerçekleştirsin. Bu şekilde sanatın ve müziğin ulaştığı çocuklarımızın sayısı binlerle değil, milyonlarla ölçülsün. Bayrağımızın dalgalandığı her yer bizim vatanımız ve tüm çocuklarımız her şeyin en iyisine layık." derken topluluğun viyola sanatçısı Hande Taban, "Sanatın bütünleyici özelliği, kısacık bir kaç saat içerisinde bile çocuklar üzerinde olumlu etkisini gösteriyor. İlerleyen zaman içerisinde çok güzel geri dönüşlere tanık oluyoruz," diyor.
"Bu ülkenin her köşesi bizim. Eğitim her şeyin temeli. Türkiye Cumhuriyeti'nin Sanatçıları olarak bizlerin en büyük görevlerimizden biri, bizden sonra gelecek olan kuşakları da yetiştirmek ve aydınlık bireyler olmalarına katkı verebilmek." diye düşüncelerini dile getiren topluluğun 2. Keman sanatçısı Banu Yenilmez'e, "Çocuklar kadar oradaki pırıl pırıl genç öğretmenlerimizin ilgisi de bizleri çok mutlu ediyor. Bu idealist öğretmenlerimizi tanımaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizin en büyük zenginliğini çocuklarımız ve gençlerimiz.
Gittiğimiz yerlerde çok güzel insanlar tanıyoruz, gösterdikleri ilgi ve misafirperverliği kelimelerle anlatmak çok zor," diyen AYÇT'nin viyolonsel sanatçısı Başak Yalçın da katılıyor

HAZİRANA KADAR

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü onayı ve görevlendirmesiyle, İZDSO Müdürlüğü'nün ve İzmir Filarmoni Derneği'nin katkılarıyla yapılan Denizli Eğitim Konserleri Denizli'deki Tevfik Fikret Kaya Ortaokulu (Pamukkale), Denizli, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi (Merkezefendi), Akhan Şehit Doğan Acar Ortaokulu (Pamukkale), İnceler Atatürk İlkokulu(Bozkurt), Irıgallı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel İlkokulu (Pamukkale),TED Denizli Koleji, Seren Bayraktar İlkokulu (Pamukkale), Özel Yorum Temel Lisesi (Merkezefendi), Turgay Mersinli Ortaokulu (Pamukkale) ziyaret edilecek olan okullar.
Topluluk bu sezon Gaziantep, Diyarbakır, Aydın, Çorum, Manisa, Adana, Denizli, Muğla, Kocaeli gibi illerimizin ilçe ve köy okullarını ziyaret etmeyi planlıyor.
Haftalık senfoni konserlerini de aksatmamaya gayret eden topluluk üyeleri her ay ancak bir kez il dışına çıkabiliyor. Kalan haftalarda da İzmir içi ve çevre illerimizdeki okullarımıza günü birlik gidip gelerek bu etkinliklerimizi sürdürmeye çalışıyorlar.
Ben de onları bu meşakkatli, özveri isteyen fakat bir o kadar da onurlu çalışmaları için gönülden tebrik ediyor ve ayakta alkışlıyorum.
Yüreğinize, emeğinize sağlık...
Sanatla kalın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA