• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka doğrusunu yaptı GÜRKAN ERTAÇ

Karşıyaka doğrusunu yaptı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2016, 00:00
Voleybol Bayanlar 2.Lig'te ilk devreyi yabancı oyuncularından randıman alamayarak 7.sırada bitiren Karşıyaka yerinde bir davranışla yabancıları göndererek genç değerlere oynama yolunu açtı, iyi de yaptı. Deplasmandaki 3-1'lik Beşiktaş zaferi de böyle sağlandı. Karşıyaka'nın altyapıya verdiği önemi federasyon da iyi değerlendiriyor. Yeşil-kırmızılı takımın altyapı genel koordinatörü Gökhan Sezal, Yıldız Kız Voleybol Milli Takım Antrenörü olarak görevlendirildi. Altyapı oyuncularımızdan Liray Akpınar Yıldız Kız Voleybol Milli Takım Kampı'na, Selin Araç ve Ece Kaya ise Küçük Kızlar Gelişim Kampı'na davet edildi.

ARKAS bombaladı

ARKAS, Avrupa'da at koştururken yine kalitesini konuşturuyor. Almanya'nın Berlin Recycling takımını deplasmanda 3-2 yendikten sonra Bulgar Marek İvkoni Dupnitza'yı hem içerde (3-1), hem de dışarda (0-3) mağlup eden mavi-beyazlılar şimdiden ilk ikiye girerek gruptan çıkmayı garantiledi. Salı günü Almanlarla İzmir'deki rövanşın önemi, grubu şampiyon bitirme anlamı taşıması. ARKAS, Rouzier ve Gökhan'ın smaç etkinliğinin yanısıra Kanadalı oyuncusu Graham Vigrass'tan da blokta önemli katkı alıyor. 27.yaşını kutlayan Virgass, 2.05 boyunda. Smaç yüksekliği 3.54, blok 3.30 metre. Müthiş sıçrama yeteneği olan Vigrass, ARKAS'ın deplasmanda Marek Dupnitza takımını 3-0 yenerek tur atlamasında büyük pay sahibi oldu. CEV Şampiyonlar Liginde haftanın en çok blok yapan oyuncusu seçildi.

Erdal Önder'i hiç unutmayacağız

Bir sessiz gemi daha kalktı bu limandan. Türk voleybolunun kilometre taşlarından bir efsane, Bergamalı Erdal Önder'i de ebediyete uğurladık. Erdal voleybola Göztepe'de başladı, daha sonra o devrin şampiyonu G.Saray'a transfer oldu, uzun yıllar hem İzmir, hem de İstanbul'un sarı-kırmızılı takımlarında başarıdan başarıya koştu. Türkiye'de 100'ün üzerinde milli olan ilk voleybolcu unvanını alan Erdal Önder, Göztepe ve G.Saray'da antrenörlük de yaptı. Son yıllarda kendini altyapıya adayan Erdal Önder, Elit Cambridge Okulları'nda direktörlük yapıyordu. Öylesine komple voleybolcuydu ki bir gün arkadaşlarına, "Siz 6 kişi oynayın, ben tek. Yalnız üç pas yapma imkanı vereceksiniz" dedi, servis attı, manşet aldı ve smaç vurdu, rakip takımı hayretler içersinde 2- 0 yendi. Futbolun efsanesi Metin Oktay gibi, Erdal Önder'e de G.Saray sahip çıktı, son görevi yaptı. Ben Bergama Belediyesi'ne, Erdal Önder'in isminin bir cadde veya sokağa verilerek yaşatılmasını öneriyorum. Göztepeliler de onu hiç unutmamalı. Benim gibi...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI