• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’e Sultanlar yağacak GÜRKAN ERTAÇ

İzmir’e Sultanlar yağacak

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.04.2016, 00:00
İzmirli voleybolseverlere müjde. Bayanlar Voleybol 1. Lig'de, Final 1.Etabı maçları İzmir Atatürk Voleybol Salonunda oynanacak, dünya devleri, F.Bahçe Grundig, Vakıfbank, Eczacıbaşı VitrA ve G.Saray Daikin forması altında süper şova çıkacak. Program şöyle:
15 Nisan Cuma: 17.00 F.Bahçe-G.Saray, 19.30 VakıfBank-Eczacıbaşı, 16 Nisan Cumartesi: 15.00 G.Saray-VakıfBank, 17.30 Eczacıbaşı-F.Bahçe, 17 Nisan Pazar: 14.00 Eczacıbaşı- G.Saray, 16.30 F.Bahçe-VakıfBank.

ARKAS şahlanmalı

Voleybolda her yıl borusunu öttüren, ligde her zaman zirvedeki başarılarıyla alkışladığımız geçen yılın şampiyonu ARKAS, dost acı söyler maalesef bu sezon hiç de beklediğimiz sonuçları alamıyor. Diyebilirsiniz ki, "Final Four'a kaldı ya, daha ne olsun..." Ama nasıl kaldığını hep beraber gördük.
Eğer İstanbul B.Ş.Belediye iki set alınca hedefine ulaştığı için hırsından kopmasa ARKAS zor kazanır, ilk kez play-off dışında kalabilirdi.
Niye böyle oluyor ? Fransa Milli Takımı'nın aslanı Rouzier ARKAS'ta sanki kedi.

O milli maçlarda hırsıyla blokları smaçlarıyla deviren, smaç servisleri ile ace'ler toplayan adam gitmiş, yerine sanki formalite maçları oynayan gayesiz bir adam gelmiş. Ve Mauricio Borges.

Ona "Brezilya'nın voleyboldaki dahi çocuğu" diyorlar. 19 yaşındayken Dünya Gençler Şampiyonası'nın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. 2011'de Pan American Oyunları'nın da en başarılısıydı.

ARKAS onu büyük fedakarlıklarla aldı ama, Borges'ten de beklenen verimi elde edemedi. Hücumda kala kala Gökhan'a kaldık. Ama Rouzier ve Borges kapasitelerine ulaşmazlarsa ve devreye girmezlerse ARKAS çarşamba günü Ordu'da başlayacak Dörtü Finallerde birşey beklemesin.

Yine birbirimize kırdıracaklar

Defalarca yazdık, eleştirdik, uyarıda bulunduk. CEV Şampiyonlar Ligi'nde mevcut statü, final ayağında bir ülkeden en fazla 2 takımın katılmasına izin veriyor. Bu da bayanlar Final Four'a F.Bahçe Grundig, Vakıfbank ve Eczacıbaşı VitrA'dan birisini engellediği gibi, final-four'da yine iki Türk Takımının karşılaşıp birisinin elenmesi zorunluluğunu getiriyor. Aynı ülkenin takımlarının birbirlerine şike yapacağından korkuyorsanız, aşın bu korkunuzu artık, birşey olmaz, birbirlerini yerler" dedik.

Voleybol Federasyonu Başkanı, CEV Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Mutlugil de haklı olduğumuzu, ancak bu statünün ancak önümüzdeki yıllarda değiştirilebileceğini, bu sezon için geç kalındığını söyledi. Korktuğumuza uğradık.

Yine CEV Şampiyonlar Ligi Final Four'a iki Türk takımı Fenerbahçe Grundig ile Vakıfbank kaldı. Ve ikisinden birinin final yolu tıkalı, birbirleriyle savaşacaklar, biri elenecek, diğeri şampiyonluk maçına çıkacak. Yazık değil mi;

Türkiye Ligini dünyanın en iyi ligi. Büyük paralar ödeniyor, kadrolar kuruluyor, dünya yıldızları transfer ediliyor, biri zorunlu olarak eleniyor, paralar çöpe atılıyor. Yazık, çok yazık...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI