• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vakıfbank’a sonsuz teşekkürler GÜRKAN ERTAÇ

Vakıfbank’a sonsuz teşekkürler

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.11.2016, 00:00

Vakıfbank Türk Voleyboluna yön veren, aşamamızda çok büyük payı olan bir kuruluş. Bayan takımının, Dünya Şampiyonluğu da dahil pekçok başarısı var. Ama bu hizmeti muhteşem bir spor tesisiyle taçlandırdı.
VakıfBank Spor Sarayı, gençlerin gerçek bir spor yuvası olacak.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Bu dev tesis farklı branşlardaki sporların da yapılabileceği bir yer, genç kardeşlerimizi burada ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Bu tip yatırımların Türkiye'de artması gerek" dedi. VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan ise dünya standartlarında bir tesis oluşturduklarını belirterek, "Bu tesis, İstanbul'un olimpiyat hedefine olumlu katkı sağlayacaktır." dedi.
Ne mutlu Vakıfbank'a...

Sırplar ARKAS'a hayran

Sırbistan, voleybolda eski Yugoslavya'nın devamı bir ekol. Miljkoviç, Stankoviç ve Podrascanin başta pekçok yıldız oyuncu yetiştirdiler.
Kulüpler bazında en iyi temsilcileri de Kızılyıldız.
Bu Kızılyıldız CEV Şampiyonlar Ligi'nde önceki gece evinde bizim ARKAS'ı ağırladı. Tur atlayan taraf gruplara kalacaktı.
Ama ARKAS onlara öyle bir voleybol dersi verdi ki bükemedikleri bileği öptüler. İzmir'in güçlü sesi setleri 25-15, 25-23 ve 25-14 alarak maçı 3-0 kazandı. Küba'lı pasör çaprazı Sanchez yüzde 68 gibi yüksek yüzdeyle 19 sayı aldı.
Borges, 3'ü ace-servis 10 saylı üretti. Hakkı da 6 blokla blok kralı oldu. Başantrenör Gleen Hoag, Brezilyalı Barvo 'yu ilk kez libero olarak denedi, büyük verim aldı. Kızılyıldız şimdiye dek hiçbir rakibi önünde setleri 15 ve 14 sayılarla kaybetmemişti. Maçtan sonra Kızılyıldız başkan ve yöneticileri, "Belgrad'a gelen en iyi takımsınız" diyerek övgülerini dile getirdi. Rövanş maçı Pazar günü saat 16.00'da. Tüm voleybolseverleri ARKAS'ı alkışlamaya davet ediyoruz.

Aile boyu voleybol
Arkas'ın tecrübeli fizyoterapisti Olga Ulcay ve ailesi tam bir voleybol tutkunu. Türkiye'ye voleybolcu olarak ilk adımını 1998'de Göztepe'de atan Olga, daha sonra KSK'de forma giydi.
Aktif sporculuk yaşamına son verdikten sonra fizyoterapist olarak parkelerden ayrılmayan Olga, 12 yıl KSK'de aralıksız görev yaptı. Kendisi gibi Göztepe ve KSK'de pasör olarak forma giyen Elena Dörtkardeşler'in kardeşi olan Olga, hayatını birleştirdiği eşi Haldun'u da tam bir voleybol tutkunu yaptı. Olga, 10 yaşındaki kızı Selin'e de voleybol sevgisini küçük yaşta aşıladı. Arkas altyapısında eğitim gören kızı Selin ile aynı kulüpte görevli eşi Olga'nın hiçbir maçını kaçırmayan Haldun Ulcay, "Voleybol bizim yaşam biçimimiz.
Eşim ve kızım hangi salonda, ben de oradayım. 18 yıldır tribünleri mesken tuttum" dedi. Böyle güzel voleybol tutkunu aileyi kutluyoruz.

İzmirspor'un nostalji gecesi

İzmirspor, bir zamanlar sadece futbolun değil, çeşitli spor branşlarının amiral takımlarından biriydi.
1963-1976 arasında voleybolda şampiyonluklar yaşadı, milli değerler yetiştirdi. İşte o şaşaalı dönemlerin sporcuları, Yılmaz İzgüt ve Ersin Alakuş'un düzenlediği Altınkapı'daki gecede biraraya geldi. Anılar ortaya serildi, doyumsuz bir toplantı oldu. Geceyi sağlık hizmetleri ve sorun nedeniyle katılamayan eski voleybolcular Prof.Dr.Hadiye Şirin ve Savaş Sancak'a armağan ettiler. Ne kadar güzel bir olay. Her yıl tekrarlanmalı, diğer kulüplere de örnek olmalı.
Karşıyaka-ARKAS derbisi yarın
Ege Ligi olarak adlandırdığımız Bayanlar 1.Lig (A) Grubu'nda yarın birbirinden güzel maçlar var.
KSK ile ARKAS saat 14.00'te M.Kemal Atatürk Salonunda karşılaşacak.
Diğer maçların programı ise şöyle: 13.00 Alaşehir B.-Işıkkent, 14.00: Rota K.-Bursaspor, 14.00 Salihli B.-Bayramiç, 16.30 Manisa B.Ş.B-Balıkesir B.Ş.B.

Biz bu gruptan çıkarız

Erkek Voleybol Milli Takımımız, 2017 CEV Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde D Grubu'nda Fransa, Belçika ve Hollanda ile eşleşti.
Sadece Fransa korkulu rakip.
N'gapet, eski ARKAS'lı Rouzier, Tillie ve İst.Belediye'li Le Goff kozları. Hollanda'yı yazın yenmiştik.
Belçika'yı da yeneriz. C Grubu ölüm grubu. Rusya, Bulgaristan, İspanya ve Slovenya birarada. A Grubu'nda Polonya, Sırbistan, Finlandiya, Estonya, B Grubu'nda da İtalya, Almanya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI