• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Son gülen iyi gülecek GÜRKAN ERTAÇ

Son gülen iyi gülecek

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2019, 00:00

İzmir Atatürk Venus Kompleksinde yarın yer yerinden oynayacak, Efeler Ligi Finalinde tarih yazan iki ekip ARKAS ile Fenerbahçe saat 15.00'te müthiş bir son buluşmaya çıkacaklar, kazanan takım kupayı müzesine götürecek. Her iki takım da gönüllerin şampiyonu oldu. F.Bahçe ilk iki maçı kazandı ve üçüncü maçta 3 kez maç servisi attı ama ARKAS'ın gösterdiği inanılmaz direnci kıramadı ve durum 2-1'e geldi. Centilmenliğin sembolü başantrenör Glenn Hoag'un bir hatalı hakem kararına tepki göstermesi nedeniyle oyundan atılması, Mert Matic'in sakatlanarak sezonu kapaması bile andiçen ARKAS'ı durduramadı, ikinci maçı açık bir voleybol şovuyla tek bir set vermeden kazandılar ve durumu 2-2'ye getirdiler.

HİDALGO BLOĞA TAKILDI

İşin ilginç yönü, Fener'in en büyük silahı Kübalı Hidalgo'nun İzmir'de bekleneni verememesi ve sürekli bloka takılıp dışarı vurmasıydı. Şimdi yarınki maç ne olur ? Moral motivasyon ARKAS'a kaydı.
Mavi-beyazlılar Taht-Adis-Yiğit üçlüsünün smaçları, Mustafa'nın ortadan hücumlarıyla yine gövde gösterisi yapacak. F.Bahçe'nin maçı kazanması Hidalgo, Ter Maat ve Klinkenberg'in ve de ortadan Emre'nin bu kez kapasitelerini yayarak göstereceği randımana bağlı. Rüya gibi bir maç olacağı kesin.

CENTİLMENLERE ALKIŞ

Voleybol centilmenlerin sporu ama, kazanma uğruna oyuncuların kimi zaman bu güzel sporun özelliklerinden saptığını görüyoruz.
O nedenle en önemli maçlarda sporun erdemini gösteren oyuncuları arıyor, onları gerçek spor elçileri olarak alkışlıyoruz. ARKAS-F.Bahçe final maçında en kritik durumda ARKAS liberosu Burak Mert'in, dışarı giren bir rakip hücuma, "Top bizden gitti" demesi, Radke'nin de İstanbul'da VAR'a rağmen kameraların saptayamadığı pozisyonda, "Bana çarptı" demesi, F.Bahçe'nin Kübalısı Hidalgo'nun 3-0 yenildikleri maçtan sonra tüm ARKAS'lı oyuncuları teker teker, "Kutluyorum" diye övmesi, onları "Gönlümüzün Sultanı" yaptı.

ESTONYALI TAHT, ADİS'LE TAHTA ÇIKTI

Arkas'ın, güçlü rakibi F.Bahçe önünde 2-0'lık dezavantajı giderip durumu 2-2'ye getirmesi büyük bir şahlanış olarak nitelendirilirken mavi-beyazlıların 3-0lık 2. maç zaferinde 17'şer sayı üreten Estonyalı smaçör Robert Taht ve 19 yaşında 2.10 boyundaki Boşnak Adis Lagumdzija ön plana çıktı. Taht çok kritik ilk seti müthiş smaçları ve servisleriyle çevirirken "Filenin en genç final oyuncusu" Adis, son sette şahane smaçlarıyla blokları yıktı.

SUDAN UCUZ FİNAL: 5 TL

Arkas-Fenerbahçe arasında yarın oynanacak büyük finalin biletleri sadece 5 liradan satılacak.
İzmir'deki 6000 kişilik salonda daha önceki maçlarda olduğu gibi yine seyirci rekorunun kırılması bekleniyor. Taraftarlar yine bando ve diğer şovlarla finali renklendirecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA