• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BİR ACAYİP ZOR YARIŞ HALİL FİNCAN

BİR ACAYİP ZOR YARIŞ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2015, 00:00
Bu başlığı daha önce yine bir panorama yazısında attım sanıyorum. Liglerin bitimine 25 gün kalmışken yaşanan tabloyu en güzel anlatan ifade bu. Çünkü yaşananların "Acayip" kısmı hakikaten "Yarış" kısmının önemli bir bölümünü kapsıyor

Sezen Aksu'nun "Hadi Bakalım" şarkısının "Bir Acayip Zor Yarış" bölümündeyiz. "Bana ne aman ben anlamam" diyenlerle elinde kağıt kalem yaşananların "Pek hesaplı ince iş" olduğunu kabul edenlerin arasında olup biteni izliyoruz. Şarkının "Acayip" kısmı hakikaten doğru. Sadece zirve yarışında da değil üstelik.
Mesela gol krallığı meselesine bakalım. İlk 10'daki yabancı golcü sayısı 8. Acayiplik bu değil elbet. Premier Lig'in ilk 10'unda 6, La Liga'nın ilk 10'unda 8, Bundesliga'nın ilk 10'unda da 7 yabancı var.
Bizim ligin en golcüsü Fernandao. Asıl adı Jose Fernando Viana de Santana. Fernandao "Büyük Fernando" anlamına geliyor. Kariyerine baksanız aslında transfer etmezsiniz. 2008 yılında Tombense takımına transfer olan burada hiç oynamayan Fernandao; Flamengo, Volta Redonda, Macae, Paysandu, Democrata, Guarani ve Palmeiras'ta kiralık oynamış. Sonrası Atletico Paranaense ve bu kez de Bahia'ya kiralık verilmiş. Sonrasında da Bursa... Bilindiği üzere Bursa'da da kiralık. İşte bu Fernandao veya Fernando, neredeyse Metin Oktay'ın üst üste 9 haftada gol atma serisi rekorunu egale edecekti. Brezilyalı'nın gelecek sezon kulübünde kalması pek olası gözükmüyor. Belki de 1.5 senelik Türkiye kariyeri ile kariyerinin en önemli transferini yapacak.
Gelelim bir başka acayipliğe. Onu takip eden yabancılar ise Demba Ba ve Cardozo. Demba Ba'nın 17, Cardozo'nun 15 golü var. Fakat ikisi de haftanın en önemli maçında üstelik birbirlerine rakipken yedek soyunduruldu. Belki de haftanın en acayip hadisesi bu. Sadece takımlarının da değil ligin de en çok gol atan bu iki oyuncusunu kulübeye çekmeyi taktikle bağdaştırmanın anlaşılır tarafı yok. Cardozo hasta ise zaten kadroya almazsın. Demba Ba'ya yer bulamıyorsan, meseleyi zaten hiç bir cümle ile anlatamazsın.
İlk 10'daki acayiplikten bahsetmişken. Bir de Gekas var mesela. Onun da 12 golü var. Akhisar Belediyespor'un toplam golünün üçte birini atmış. Nerede derseniz? O da kadro dışı. İlk 10'daki Türk oyunculara gelince biri G.Saray'dan Burak Yılmaz ki 4 maçta forma giydi. Diğeri ise golcü bile değil aslında. Yine Bursaspor'dan Volkan Şen. Yani diğer liglerle kıyasladığında acayip durmayan hadisenin açılımı aslında acayip.
Şimdi böylesine acayip bir yarış içerisinde 4-3'lük, 5-3'lük skorların olması da hayli olası elbet. 9 çarpı 5 geriye kaldı, toplam 45 maç. Haziran'a varmadan 25 günde şampiyon da belli olacak, düşenler de. Hatta Avrupa kupalarına gidenler de. Bu süreçte mühim olan birilerinin gerilimi körükleyecek sözler söylememesi. İşte burada da şarkının devamı giriyor devreye... "Sen seni bil, sen seni/Sen sıkı tut çeneni" İyi haftalar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA