• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HER ŞEY DEĞİŞTİ BİR TEK... HALİL FİNCAN

HER ŞEY DEĞİŞTİ BİR TEK...

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.04.2016, 00:00
8Kasım 2015'ten 10 Nisan 2016'ya kadar 154 gün geçti.
İlk yarıdaki Karşıyaka- Göztepe derbisinden bu yana birçok şey değişirken bir mesele gelişmedi. Kurulan hayale dönüşmedi.
O günden bu yana değişenlere bakalım önce. Bir kere iki takımın da hocası değişmiş. 8 Kasım'daki derbide Karşıyaka'da Kemal Özdeş, Göztepe'de Metin Diyadin vardı.
Sonrası biraz karışık. Değişim sürdü.
Yani KSK'de Soner Tolungüç'e kadar iki teknik adam daha var.
Hüseyin Hamamcı ve Yusuf Şimşek.
Göztepe'de ise Diyadin sonrası Önder Özen, peşinden de yardımcı Aurelio göreve geldi.
Hatta Karşıyaka'nın başkanı bile değişti. İlk derbide Ali Erten başkandı, şimdi ise Fatih Diniz. Bitmedi.
Kaptanlar da değişti. İlk maçta Karşıyaka'nın kaptanı Çağlar Birinci'ydi.
Bu maçta ise Ömer Can.
Göztepe'nin kaptanı Giray'dı, bu maçta ise Gosso. Gelelim kadrolara diyeceğim ama hiç gelmesek mi aslında.
Orası daha da karışık. İlk maçta Karşıyaka'nın kalesini Agayev korumuştu, bu maçta Erhan.
Göztepe'nin kalesinde Oğuzhan vardı, bu maçta Atacan. İlk maçta Karşıyaka'nın stoperleri Amisulashvili ve Duric iken bu maçta Berkay Can ile Diarra'ydı. İlk maçta Göztepe'nin stoperleri Barış ve Giray iken bu maçta Cemil ve Gençer'di.
İlk maçta Karşıyaka'nın sağ beki Mehmet Akgün'dü, bu maçta Ömer Kandemir. İlk maçta Göztepe'nin sağ beki Erkan Sekman'dı, bu maçta Emre Aygün. İlk maçta Karşıyaka'nın sol beki Çağlar Birinci'ydi, bu maçta Kvesic.
İlk maçta Göztepe'nin sol beki Hakan Arslan'dı, bu maçta Mehmet Erdem.
İlk maçta Karşıyaka'nın forvetleri Gökhan Ünal ve Necati Ateş'ti, bu maçta Tisdell ve Can Erdem. İlk maçta Göztepe'nin forveti Mirkan Aydın'dı, bu maçta Lamine Diarra. Orta sahada da aynı oyuncular olsa da görevler arası değişiklikler mevcut. İlk maçta oynadıkları yerden farklı yerde oynayanların sayısı hayli fazla.
Devam edelim. İlk maçı Karşıyaka kazanmıştı, bu maçı Göztepe. İlk maçta Karşıyaka taraftarı kapalıdaydı, bu maçta Göztepe taraftarı.
Ve en önemlisi ilk maçta dostluk kazanmıştı, bu maçta ise olaylar.
İşte gelişmeyen mevzu da tam burası.
8 Kasım'daki maçın ertesi günü konuşulanlar ile 10 Nisan'ın ertesi konuşulanlar arasında dağlar kadar fark var. Halbuki yıllar süren ezeli rekabette ilk maçta atılan adımlar sonrası neler neler ummuştuk.
Fakat iş geldi yine aynı meseleye dayandı. Peki o halde sezonun ilk yarısında yine bu sayfada attığım başlığı ve soruyu yineleyeyim.
Allah aşkına söyleyin "Hangisi daha güzel?" Suçlu şu, bu, öteki. Ancak kabul edin bu sonu isteyenlerin çoğu rekabetten çok karmaşaya meyilli. Vazgeçin artık şu öfkeden.
Ne olur vazgeçin... İyi haftalar...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA