• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
NELER OLDU NELER HALİL FİNCAN

NELER OLDU NELER

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2016, 00:00
Hangisini yazmalı? Dahası hangisinden başlamalı? Giden de vardı kalan da... Coşan da vardı susan da... Sevinen, ümitlenen, yaptığı hatayla kahrolup da dövünen de vardı. Kısa bir özet geçelim o halde.
Cuma günü. Yer Rize. Mersin İdmanyurdu transfer yasağı, kadro sıkıntısı ve daha birçok sebepten dolayı Süper Lig'e ilk veda eden takım oldu. Mersin'de doğup büyüyen biri olarak oradaki Süper Lig hasretini yakından biliyorum.
Futbolu bırakma evresine yaklaşmış tecrübeli ayaklarıyla lige tutunmaya çalışan Mersin daha ligin başından (Üst üste 7 maçı kazanamamışlardı) valiz toplamaya en yakın adaydı ki nitekim de öyle oldu.
Cumartesi günü. Kocaeli Birlik- Buca maçı. İkisinin de derdi aynıydı, kazanmak. Kocaeli PTT için, Buca 2. Lig'de kalmak için. Ancak berabere bitti. Üstelik ilginç olan kazanamayışı Buca'ya yetti. Bu da Kartal'ın kazanamayışı ile oldu.
Maç biter bitmez, Bucalılar kenara koştu. Ellerde telefon, kalpler göğüs kafesinin dışında son düdüğü beklediler. Ve çaldı o düdük. Buca şampiyon olmuşcasına taraftarına koştu. Ne kadar sevinseler, haklılar.
Ve Kartal. Düştü, düşer düşmez de başkanları küstü. Takımı Tarsus'ta bırakıp gittiler. Üstelik uçak biletleri bile iptal edildi. "Yok artık" diyesi geliyor insanın. O kadar çok şeye şahit olduk ki şu futbol ikliminde önce şaşırıp, sonra kısa sürede alışıyoruz. Aynı gün.
Manisa. Bir sezon önce kendisiyle birlikte düşen Buca 3. Lig kapısından dönerken onlar düştükleri ligde misafir olmayı başardılar. Ancak bir şampiyonun başına gelebilecek en entresan hikayelerle.
Bitime doğru 6 maç üst üste kazanamayıp son üç maçı kazanarak aslında ölüp ölüp dirildiler. Şampiyonluk günü yönetim ile takımın arasının gerildiği öne sürüldü. Üstelik mutlu sona ulaşılır ulaşılmaz teknik direktörü bıraktı. Yani Ege'nin sevincinde bile bir dram var muhakkak.
Manisa'da aynı saatlerde tersi bir hedef de vardı. Manisaspor PTT vizesi alırken Manisa BŞB. 3.
Lig'e sarılmak için saldırıyordu.
Sarıldı da. Son sıradaki G.O.Paşa'yı yenip, onlar da şampiyon gibi sevindiler. Ve yer İstanbul. A.Üsküdar- Menemen maçı aksiyon filmlerini aratmayacak kadar heyecanlıydı.
Uzatmaların da sonuydu artık. 90+4'te tam "Menemen Play-Off vizesi aldı, A.Üsküdar 3.
Lig'e düştü, Sarıyer yarışın gerisinde kaldı, Bayrampaşa da lige sarıldı" düşünülürken Menemen'in 90+5'te yediği gol 4 takımın da konumunu değiştirdi. Menemen Play-Off'a çıkamadı, A.Üsküdar kümede kaldı, Sarıyer Play-Off'a çıktı, Bayrampaşa ise ligden düştü.
Yine aynı gün Aydınspor 1923, Amed deplasmanından puansız ayrılıp Play-Off hayallerine veda etti.
Daha çok şey var yazılacak biliyorum.
Onları da belki bu hafta ile birleştirip gelecek hafta yazarız.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA