• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gerçekleri tarih yazar HALİL FİNCAN

Gerçekleri tarih yazar

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.07.2017, 00:00

5-0'lık tarihi Neuchatel maçının sabahında dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli, herkesten önce uyanarak kahvaltı salonunun bir köşesine kurulur. Futbolcularının salona girişini izleyip nasıl bir ruh halinde olduklarını gözlemler, ifadelerine bakar. Ve gönül rahatlığıyla salondan ayrılır. Üstüne stada giderken taraftarların konvoyla destek verdiğini görünce daha bir umutlanır.
Sonucu biliyorsunuz. Tudor maç sabahı futbolcularının gözlerinin içine baktı mı bilmiyorum. Ancak biz maç sonrası sözlerinin içine baktık. İçeriğine, ne diyeceğine...
Futbol literatürüne geçmiş "Önümüzdeki maçlara bakacağız" benzeri laflar etti. "Her şey mükemmel olacak" dedi. "Siz bizi ileride görün" benzeri şeyler söyledi. Neredeyse "Takım geçen sene de Avrupa'da yoktu. O yüzden büyütmeye gerek yok" diyecekti.

AYHAN AKMAN'A SORSUN

Bizden dinlemek ister mi bilmiyorum.
İstemezse maç boyunca yanında oturan Ayhan Akman'a sorsun da o anlatsın. Rapid Wien'i, Monaco'yu, yukarıda bahsettiğim Neuchatel'i, Manchester'ı anlatsın. Barcelona'yı, A.Bilbao'yu, Hertha Berlin'i, Milan'ı anlatsın. "Dur daha bitmedi" desin.
Bologna'dan, B.Dortmund'tan, Real Mallorca'dan, Leeds United'tan, Arsenal'den bahsetsin. PSG'yi, Deportivo'yu, Real Madrid'i, Lazio'yu, PSV'yi araya katsın. Arada bir soluk alsın ve Olympiakos'u, Liverpool'u, Benfica'yı, Dinamo Bükreş'i, Panathinaikos'u anlatsın. Bordeaux'u, Juventus'u, Braga'yı, Schalke'yi unutmasın. Hatta bazı takımlara karşı birden fazla zafer elde edildiğini atlamasın. Daha fazlası için ise tarihin sayfalarına baksın. Gerçekleri tarih yazar çünkü. Aynı önceki günkü maçı yazdığı gibi. Baksın, karşılaştırsın.
Aradaki farkı anlasın. G.Saray Avrupa'dır. Bu yüzden önündeki maçlara bakarken geride bıraktıklarını unutamazsın. Unutturamazsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA